lauantai 28. tammikuuta 2012

Vinkkejä kaivataan

Eilen vyöryin lähikirjastoon, tarkoituksena löytää jotain tekemistä niihin tylsiin aamuyön tunteihin kun uni ei tule. Olen pitkään nauttinut mutsin antimista, ja lueskellut jonkun kirjakerhon antimia mitä meidän äipän hyllystä löytyy (oliskohan ollut SSKK? En ole ihan varma). Mutta nyt tuntuu että olen lukenut sieltä kaikki lukemisen arvoiset kirjat. Hetki siinä muuten meni, äippä on kuulunut kirjakerhoon vissiin 70-luvulta asti?

Kirjastossa olinkin sitten vaikeuksissa, pääsi runsaudenpula yllättämään. Ja tuntui todelllakin sen surullisen neulan etsimiseltä heinäsuovasta kun kuljeskelin hyllyjä edestakaisin. Nyt siis kaipaisin teiltä arvon lukijat vinkkiä, minkä kirjan kävisin kotiuttamassa hetkellisesti kirjastosta?

Saa heittää ihan lonkalta jotain vinkkejä, mutta taustaksi kerrottakoon että kaipailen tähän hätään jotain kevyttä luettavaa. Ihan vielä en ole valmis lukemaan harlekiini-sarjaa, tai yltiö romanttista höpöstelyä. Dekkareista tykkään, esimerkiksi kaikki Mäen Varekset on luettu. Remeksistä en tykkää, en tiedä miksi (kahdesti olen yrittänyt). Seppo Jokinen taas uppoaa, ja Koskisen seikkailuja on luettu ilmeisesti kaikki.
Ulkomaisia olen kahlannut enemmän läpi, vähemmän rajoittuneena mihinkään genreen.
Olen siis lukenut mm. Ken Saro-Wiwan vankilapäiväkirjat (pidin) ja Erlend Loen Supernaiivin (en pitänyt) sekä liudan dekkareita Cornwellista Puzoon (no okei, mafiahommat ei ehkä ole ihan dekkareita, mutta eniveis).
Niin ja taustaksi vielä, aloin lukemaan Kingin Kuvun alla- tiiliskiveä, mutta King on sen verran osaava jätkä, että kirja tuli painajaisina uniini. Täytyy palata tuohon teokseen vaikka kesällä sitten, sen verran se kutkuttaa.

Ideoita?

7 kommenttia:

 1. Mä luen aika paljon ja ehdottomia suosikkeja on James Patterson, MAry Higgins Clark, Anna Jansson, Mari Jungsted... kaikki jännäreitä. Nyt alotin Jens Lapiduksen trilogian ja on ainakin ykkösosa laatukamaa! Jos kevyttä hömppää haluat niin Lauren Weisberg, Marian Keyes ja Tuija Lehtinen on aika hyviä :)

  VastaaPoista
 2. Suosittelen irlantilaisen Marian Keyesin kirjoja - kannattaa aloittaa sieltä hänen uransa alkupäästä. Myös amerikkalainen Jennifer Weinerilla on kivoja kirjoja. Kirjat ovat helppolukuisia ja vievät lukijan mennessään olematta silti ihan vaan pelkkää höttöä.

  VastaaPoista
 3. Virpi Hämeen-Anttilan Sokkopeli. Karsee tiiliskivi eikä Hämeen-Anttila kuullosta kovin.. hmmm... juu nou, mutta toi oli hyvä ja mä olen kranttu. Eli suosittelen. Sitten sellaista kevyttä ja äärettömän hauskaa on Gerald Durrell'n Eläimet ja muu kotiväkeni sekä Eläimellistä menoa Korfulla. Koukutin yhden vaativan lukijan töistä niihin ja nyt hän lainailee loppujakin Durrelleita multa. Ja sulla kun ei ole noita virtsankarkailu-ongelmia, niin voit huoletta lukea niitä julkisillakin paikoilla. Nauramatta et voi olla, lupaan.

  VastaaPoista
 4. Tuolta Tornion dekkarinetistä löytyy vaikka ja mitä: http://www.tornio.fi/DekkariNetti

  Omia suosikkeja ovat:
  Tess Gerritsen
  Meg Gardiner
  Peter James
  Åsa Larsson
  Kristina Ohlsson
  Simon Beckett
  Jilliane Hoffman
  Thomas Enger
  Giorgio Faletti
  Unni Lindell
  Nigel McCrery

  Muitakin, toki, mut nää tuli ekana mieleen. Suosittelen!!! :)

  VastaaPoista
 5. Jonna, muutama nimi noista olikin tuttuja, täytyy katsastaa loput

  Maukka!!!! Sä oot elossa!!! Ja selvästi tarvii tutustua tuohon Keysiin kun kaks sitä heti suosittelee..

  Nollis, mutsilla on joku Hämeen-Anttila, ei muistanut mikä mutta lupasi tuoda sen näytille.. Tuo Durell näyttää olevan haluttua kamaa, meidän lähikirjasto näyttää ei oota mutta laitoin seurantaan.

  Acsu, täytyy tutustua, pariin kirjailijaan ja tuohon nettisivuun ajan kanssa

  Kiitos kaikille vinkkejä jakaneille!

  VastaaPoista
 6. jos Varekset ja Seppo Mäki uppoaa, niin kokeiles Jarkko Sipilää ja sen Takamäki-kirjoja. Mä luin sitä etenkin viimeisten päivien aikana. :)

  VastaaPoista
 7. Norjalaista dekkarilaatua edustaa Jo Nesbön Harry Hole -sarja, suosittelen lämpimästi! Tosin kannattaa aloittaa lukeminen sarjan alusta, muuten menee ohi noin puolet päähenkilön taustoista ja motiiveista. Nimim. "Luin ensimmäisenä viimeisimmän kirjan ja olin ihan pihalla"...

  VastaaPoista