maanantai 20. kesäkuuta 2011

Mitä en tajunnut tänään?


Tästähän näyttää tulevan ihan juttu-sarja :D

Mä oon joskus miettinyt miksi laihduttaminen on niin vaikeaa. Syöt vaan vähemmän kuin kulutat. Mutta sitten aloin lukemaan blogeja ja nettisivuja, sitten siitä tulikin niin pirun vaikeaa kun ei tiedä mitä piti syödä ja mitä välttää. Seuraavat kapitteelit sisältää voimakkaita kärjistyksiä huvin vuoksi. Lausuttakoon jälleen yleisen rauhan nimissä, en millään tavoin tahdo loukata kenenkään elämäntapaa tai valintoja. Tarkoitukseni on olla korkeintaan hauska, ei missään tapauksessa ilkeä. 

Pussikuurit. Näitä kun vedät, laihdut varmasti. Epäilemättä, mutta samalla menetät makuaistisi! Ja oikeasti, alle tuhat kilokaloria päivässä! Totta munassa siinä laihtuu, mutta eipä taida muuta jaksaa kuin vatkata niitä jauheita juotavaan muotoon. Enkä tässä edes avaudu niiden mausta.

Aineosa-militaristit. Joku ei syö rasvaa, toinen syö vaan rasvaa. Yksi ei syö hiilihydraatteja, toinen tankkaa niitä kaksin käsin. Yksi ei syö mitään lisäaineita, toinen vetelee vaan edellä mainittuja pussikeittoja (niissä ei taida olla muuta luonnollista kuin lisätty vesi? En tiedä, en ole koskaan niitä tutkinut niin tarkkaan). 

Netistä voi tilata kaikenmaailman superfoodeja, ja ilmeisesi meidän mustikat ja puolukat on nykyään super. Silti veikkaan että enemmän tilataan hampurilas tai kebab-annoksia superina.
Entäs sitten kun joku syö vaan elävää ravintoa? Pupunruokaa huutavat ilkeämieliset ja tilaavat tehotuotettua lihaa.

Sitten on vielä ne, jotka vannovat että pitää syödä vain kaksi kertaa päivässä. Miten sitten pitäisi suhtautua siihen vähintään viisi pientä ruokaa-virteen jota taidetaan kuitenkin eniten laulaa?

Tässä nyt oli vaan muutama jotka näin äkkiseltään tuli mieleen. Onhan erilaisia ismejä näissä ruokahommissakin varmaan joka junaan ja asemalle.
Sitä mä vaan välillä mietin että miten ennen ihmiset pysyi ylipäänsä hengissä kun eivät mitään näistä tiukoist a dieeteistä noudattaneet. Söivät sitä mikä maassa suostui kasvamaan tai mitä kiinni saivat...

5 kommenttia:

 1. Niin, ei se vaikeaa ole, syöt vaan vähemmän ja liikut enemmän.. Mut kun mussuttaminen on niiiiin kivvaaaa!!

  VastaaPoista
 2. Ai että, miten hyvä teksti :D Mä oon sit varmaan toi militaristi, vaikka pyrinkin syömään sitä, mitä noi mummot ja vaarit ovat syöneet hedelmällisimmässä iässään ;) Ei, tarkoitukseni ei ole yrittää kasvattaa omaa hedelmäntuotantoani vaan viitata kyseiseen vuosisataan, jolloin papat ovat porskuttaneet hevosvaljakolla riiuu-reissuille maitolaitureille, jossa kammatut ja juuri lypsyltä tulleet tulevat mummot sulhoaan odottivat! Nostalgista...

  VastaaPoista
 3. Jotkut syö vaan sellaista millä ei ole päätä, toiset syö vaan sellaista millä on pää, toiset syö kaiken raakana, toiset syö kaiken uppopaistettuna, Victoria Beckham söi pelkkiä banaaneja, Beyonce aamiaismuroja ja jotkut ei syö ollenkaan.

  VastaaPoista
 4. Meillä syödään ainakin kaikkea
  - suklaassa kieritettyä
  - uppopaistettua
  - pekoniin käärittyä.

  Ja sitten välillä pussikuureja. Ja sitten omasta maasta pottuja ja voita.
  Kaikkein terveellisimmin tulee varmasti syötyä silloin kun ei erityisesti ajattele mitä syö.

  VastaaPoista
 5. Jaunde: sehän tässä ongelmana taitaa ollakin, kun se syöminen on niin lystiä :D

  Toppis: ei sitten muuta kuin ylioppilasakki takaraivolle ja heinätöihin!

  SVM: Ja lista vaan jatkuu eri dieeteistä! Pitäisköhän kokeilla yhdistää aamiaismurot ja banaanit?

  Veela: tuo on varmasti ihan totta, että silloin kuin ei stressaa, saattaa vahingossa syödä oikein!

  VastaaPoista