maanantai 14. helmikuuta 2011

Humpuukia!

Mutsi oli näemmä laittanut sähköpostiin ystävänpäivä-toivotukset. Sain aamulla myös tekstarin "Hyvää ystävänpäivää toivoo äiskä ja iskä". Okei, sählöpostin ehkä ymmärrän, jakelulistan perusteella mutsi oli sen laittanut menemään koko osoitteistolleen. Äippä on kyllä kova likka toivottelemaan, aina tulee tekstarin Aleksis Kiven tai Laskiaisen ja muiden virallisten liputuspäivien tai muiden pyhien kunniaksi. Mutta miksi niissä aina lukee että toivoo äiskä ja iskä? Meillä ei koskaan ole vanhemmista puhuttu äiskänä ja iskänä, ne on olleet mutsi ja faija niin kauan kuin muistan ja sitä ennen varmasti ihan äiti ja isä.

Keittiömestari kävi tuossa pyörähtämässä, ei uskaltanut koskea veden mittaus-kannuun joten ehdotin jos käytäisiin kahvilla tuossa läheisellä bensiksellä. Päivän aikana kuivahtaneet munkit ja kylmä kahvi, niistä on onnistunut ystävänpäivä tehty. Eipä tuo Keittiömestari tainnut edes hyvää ystävänpäivää toivottavaa.
Ei siinä mitään, lähinnä olisin omasta ja toisen mielenterveydestä huolestunutkin jos se olisi kukkapuskan ja suklaarasian kanssa tänne ilmestynyt.

Tarkoitetaan ystävänpäivällä sitten amerikkalaista versiota rakastavaisten päivänä tai suomalaisille lanseerattuna kavereiden päivänä, ei kumpikaan kosketa. Suhtaudun asiaan kuitenkin riittävällä viileydellä, en jaksa nousta taistelemaan kaupallisuutta vastaan.
Lähimmäisiä ja rakkaita on kuitenkin ihan kiva muistaa, ja ajattelinkin tänä vuonna viritellä vanhan perinteen pääsiäiskorteista eloon. Laitan menemään suurimmalle osasta joulukorttilistalaisia siis pääsiäistervehdyksen menemään etanapostin kyydissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti