lauantai 5. joulukuuta 2009

Run for your life?

Eilisen harmistuksessa vellomisen tilalle on noussut uusi ajatus. Mietiskelin tässä uutta lajia, olen sen verran AC/DC (tai adhd, miten vaan) että tarvitsen erilaisia treenivaihtoehtoja tai kyllästyn. Smurffailin sitten tuossa aamutuimaan (aikaisin klo 10..) ja katselin erilaisia ryhmäliikuntajuttuja jotka jostain syystä nyt tuntuvat olevan yök. Mikä lie kaamosahdistus meneillään, mutta kirkkaat valot yhdistettynä johonkin kaiuttimista kuuluviin "jaksaa, jaksaa, vielä 800 rutistusta" ei ole se juttu mulle. No ainakaan nyt. Eilenhän vielä hinkusin tanssitunneille; ai miten niin ailahtelevainen?
No anyhow, kuten otsikkokin jo varmasti paljasti, ajattelin että jalostasin lisää jaloa lenkkeily harrastustani. Lähinnä siis olen heittänyt lenkkiä kävellen, joskus kaverin kanssa ollaan kokeiltu sellaisia "rytmin siirtoja" , vai miksiköhän niitä pitäisi kutsua?, eli ollaan vaihdettu askellus enemmän juoksumaiseksi aina välillä kesken lenkkiä. Mutta en siis koskaan (ta no viimeksi varmaan ala-asteella) ole oikein kunnolla juossut.
Luen aktiivisesti mm Sotanorsun päiväkirjaa ja Pinkin Pingun blogia (huomaako kukaan eläinteemaa?) ja olen, vaikutuksille altiina, tullut siihen tulokseen että mun on korkea aika kokeilla hoocee lenkkeilyä, eli juoksemista. Ettäs tiedätte. Ongelma vaan on, etten tiedä juoksemista oikeasti mitään. Tekniikka; onko se jotain syötävää? Oikeanlaiset varusteet; saako niitä vaaleanpunaisena? Kun kuukkeloi aihetta, löytyy osumia niin paljon ja erilaisia etten tiedä oikein mihin uskoa. Ehkä lähdekritiikkini on turhan tiukkaa, mutta haluaisin tehdä juoksemisen oikein. Tässä kohtaa joku varmasti kysyisi että miksen vaan astu ovesta ulos ja lähde pinkomaan lenkkipolulle. Ehei, mä olen sen verran hifistelijä ja haluan itselleni jotain tavoitteita mitä kohti pyrkiä. Mutta kun en oikein tiedä mitkä olisi realistisia tavoitteita? Tietystihän tavoitteet lähtee peruskunnosta jne, mutta silti. Tarvitsen siis itselleni juoksuohjelman for dummies. Jatkan googlen hakkaamista siis. Pers(onal) trainer olis kiva. Tässäkin asiassa.

Stay tuned, harvat lukijani, elämme jännittäviä aikoja. Juokseeko Kirsu ikinä? Juokseeko Kirsu niin kaus ettei löydä enään kotiansa? Miten käy vaaleanpunaisten varusteiden?

2 kommenttia:

 1. Heipsis!
  Hauska kuulla, että juokseminen alkaa kiinnostaa :) Kunnon varusteet tietenkin antavat motivaatiota, sikäli, että aloitus tuntuisi mahdollisimman "mukavalta". Mutta itse olen aloittanut harrastuksen äidin (nyt) kaksi numeroa liian ison tuulipuvun sekä mummun siskon vanhoilla reebokin lenkkareilla (ihan totta!). Nyt vasta on suunnitelmissa ensimmäiset kunnon juoksukengät.

  Että tarvittaessa pärjää vähemmälläkin, jos ei ole halua tai varaa satsata kamppeisiin. :)

  Juoksuohjelman löydät vaikka Porin kaupungin vapaa-aikatoimen sivulta http://www.pori.fi/vav/liikunnanohjaus/juoksukoulu ( oikeassa alareunassa on tulostettava päivittäinen ohjelma) Itse en ole tätä ohjelmaa käynyt läpi, mutta pari hyvää ystävääni on, ja se on aloittelijalle käytännön kautta hyväksi havaittu ohjelma. Olisipa itsekin aikanaan ollut tietoinen tuosta ohjelmasta, olisi voinut motivoida enemmän kuin aina yksi tolpanväli pidemmälle juokseminen :)

  Mutta mukavia juoksuhetkiä. Jossain vaiheessa kunnon kohotessa alkaa tulla euforian sävyttämiä voittajafiiliksiäkin! Se jos mikä saa lähtemään tuuleen ja sateeseen lönkyttämään!

  Kiitos vierailustasi blogissani!

  VastaaPoista
 2. Kiitos linkkivinkistä, täytyy katsastaa se ajatuksen kanssa! Jep, ei varmaan varusteet oo niin tuiki tähdellisiä, mutta veronpalautukset polttelee taskussa :)

  VastaaPoista