sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Onko mikään ihme...

... ettei paino tipu? Olin tulossa tänne narisemaan siitä, kuinka kumma se on kun paino pysyy samassa jo kolmatta viikkoa, vaikka liikuttu on kahdella viikolla loistavasti ja yhdellä välttävästi. Käytetään havainnollistavana esimerkkinä vaikka tätä viikonloppua:

PE: aamulla 45min vesijuoksua => illalla kavereiden kanssa intialaiseen, annoksesta olisi syönyt varmaan 3 päivää, mutta olin reipas ja söin kaiken, kerralla. (olin siis myös päivällä töissä syönyt normilounaan)
LA: sali 90min => pussillinen (300g?) Choco-lakuja iltapalaksi
SU: leppoisa lenkki 60min => omenapiirakkaa ja jäätelöä lenkin päälle kaverin luona.

Ei siis vaadi mitään ydinfyysikkoa tekemään johtopäätöksiä painonpysymisestä. En ole pahemmin tässä painoa pudotellessani katsonut mitä suuhuni laitan (no shit Sherlock), ja ajattelin että varmaan tarttis tehdä sillekkin jotain. Tietysti oon jättänyt joka viikkoiset (!!!) sipsit ja sokerilimpparit pois, ja yrittänyt edes joskus syödä jotain muuta kuin uppopaistettua.
Ajattelin tehdä näille syömisilleni jotain vasta ensi vuonna. Tän vuoden meen loppuun asti pelkällä liikunnalla ikäänkuin, vuoden alusta alan sitten tsempailla ruokien kanssa. Nyt vaan tänä vuonna ei enää pysty (pysty ja pysty, mä olen vaan laiska aloittamaan!).

3 kommenttia:

 1. "Tietysti oon jättänyt joka viikkoiset (!!!) sipsit ja sokerilimpparit pois..." << Tuo on tosi hyvä juttu. Mullakin limsat oli melkein joka päiväiset. Voisipa vaan olla katsomatta mitä suuhun tunkee, mutta sitä on kyllä tullut mietittyä tosi paljon. Ekoihin kuuteen viikkoon en paljon muuta miettinytkään.
  Synkkää miten joku tunnin lenkki kuluttaa kaloreita, ihan liian vähän ei edes yhtä burgeria saa vetää. :) Liikut kuitenkin hienosti. Itse kun yritän laiskasti lisätä edes jotain liikuntaa. Onnea projektiin!

  VastaaPoista
 2. Kun kaikki se ajatustyö mitä tekee ruokailuiden ja kaloreiden eteen polttais edes sen osan päivän kaloreista!
  Se on muuten niin huutava vääryys kuinka vähän sitä saa energiaa kulumaan lenkkipolulla vaikka aikaa kuluu senkin edestä. Turhauttavaa etten sanoisi.

  VastaaPoista
 3. Niinhän se on, että sen eteen että saat syödä "vapaasti" saat kyllä liikkua ihan mielettömän paljon. Jollain omallakin salitunnilla menee niitä kaloreita ehkä joku kolme neljä sataa, mutta esim. Taffel Less Fat-sipseissä on 120 kcal/25 grammaa. Ja kuka niitä sipsejä nyt söis muka vaan jonku 25 grammaa??

  Huomenna taas liikkeelle kuluttamaan niitä surullisenkuuluisia kaloreita. :)

  VastaaPoista