maanantai 14. joulukuuta 2009

hrr.. pakkasta

Huoh. Olipa sitten päivä aloittaa juoksuohjelma. Olisin varmaan yskinyt keuhkojani muutenkin ulos silkasta rasituksesta, mutta tuo -12 astetta sai hengen aika mukavasti salpaantumaan. Sain kuin sainkin juostua (= hölkättyä) vaaditut ajat ja käppäilin päälle vähän extroja kun kerran olin ulos lähtenyt. Vieläkin vähän yskittää kylmä, mutta eiköhän senkin glögi ja telkan edessä koomailu paranna.

1 kommentti:

 1. Kyllä ottaa henkeen kovilla pakkasilla todella. Johtuu varmaan myös ilman kuivuudesta ja tietenkin siitä, että hengästyessä se kylmä ilma virtaa litrakaupalla suoraan arkoihin keuhkoputkiin. Tiedän sen kauhean yskittävän tunteen... Mulla voi joskus jatkua pitkäänkin, jos on liian kovalla pakkasella hengästyny. Toivottavasti meni sulla kuitenkin glögillä ja levolla ohi!

  Ajattelin kokeilla tässä päivänä jonakin, kun pakkanen on alle 20, joidenkin juoksijoiden suosittelemaa huivia suun edessä. Voi olla aika ahdistava, mutta ainakin sisään virtaava ilma ehtii lämmetä. Katsotaan, tuleeko siitä mitään. Jotain juoksumaskejakin on kuulema olemassa, mutta itse en ainakaan vielä ole valmis sellaiseen :)

  Kysyit, että mikä paikka petti ensiksi, kun aloin juosta. Täytyy sanoo, että happi loppui ensiksi, kun olin niin sairaan huonossa kunnossa. Mutta pohkeet meni sen jälkeen, kun henki alkoi treenaamisen ansiosta kulkea. Penikkatauti seuraa liian kovasta startista, tai sitten ylipäätään startista, en voi kehua, että olisin jaksanut mitään kovaa starttia ottaa.

  Itsellä auttoi yleensä kunnon lämmittelyt ja pieni venyttely etukäteen. Vieläkin alussa pohkeet vähän väsyy turhan paljon, mutta alkaa se juoksu kulkea, kun lihakset lämpiää kunnolla. Ja venyttelin myös paljon muutenkin, ja joogassa kulkeminen varmaan on myös auttanu.

  Itsellä myöhemmin myös lonkat ja pakarat on olleet paljon kipeinä. Niihin en tiedä mitään muuta syytä ja lääkettä, kuin sen, että painoa on liikaa. Mutta vähenemään päin, kun paino putoaa, tuskin itse törmäät siis näihin vaikeuksiin.

  En voi kehua omalla asiantuntemuksellani, nämä oli siis vaan omia kokemuksia. Jos tulee kovia kipuja pohkeisiin tms. niin kannattaa sitte käydä vaikka lekurilla. Ne ihmiset tuppaa tietämään aina vähä enemmän tällasista jutuista.

  Kuulosti muuten toi sun joulusi ihan hauskalta. Kaikki ei tosiaan niistä jouluruuistakaan perusta. Joskus sitä sosiaalista painetta tulee niin paljon joka tuutista, että itse ratkean joskus jo pelkästään sen takia syömään jotain mitä en oikeasti halua. Tänä vuonna ei sentään olla mummille menosa, se tietäisi kyllä tuputtajapainajaista!

  Hauskaa joulunodotusta!

  VastaaPoista