torstai 12. heinäkuuta 2012

Puolessa välissä ja allergiajorinoita

Puolivälissä hiihdellään pussiruoka-dieettiä. Paino oli tippunut 1600gr alusta, tai no vesi oli poistunut kehosta. Vielä pitäis jaksaa kolme päivää. Mutta kun ujutin kuuriin mukaan kurkun, jotta iltaisin on jotain pureskeltavaa, uskon että loput päivät menee helpolla.
Tänään ei thenyt eds tiukkaa tarjoilla minttusuklaakeksejä ja kaurakeksejä kun kaveri oli kylässä. Saatoin nuuhkia kyllä sitä minttusuklaa pakettia, mutta sitähän ei lasketa.

TuVen kanssa otettiin yksi askel taakse päin, kun kokeiltiin kaupan päärynäsosetta. Soi sitä taistellen ehkä kaksi lusikallista (kun taas esimerkiksi bataattia varten aukoo suutaan), ja kauppareissulla myöhemmin huomasin että posken kestoihottuma-läntti oli taas helahtunut kirkuvan punaiseksi (normisti vaan sellainen karhea läntti). Ja vatsaan näyttää ottavan. Lykkäsin täydet satsit allergialääkkeitä, toivottavasti selvitään näillä.
Aluksi epäilin että kieltäytyi tosta päärynästä kun onhan se aika kirpeää bataatin jälkeen, ja siihen ei ollut sekoitettu lainkaan vastiketta. Mutta kun aikani kuluksi surffasin netissä noiden allergiahommien perässä, kävi ilmi että aika monet pienetkin lapset kieltäytyy ihan omaehtoisesti niistä tutoteista mitkä allergisoi? Kieltäytyihän TuVekin rintamaidosta, ja pikkuhiljaa alkoi protestoimaan tavallisista vastikkeistakin. En olisi uskonut että eka kerrallakin voisi tunnistaa sellaisen mille on allerginen?

Onkohan tuo kieltäytyminen sellainen "refleksi" mikä katoaa? Koska esimerkiksi mä vetäisin kaksin käsin pähkinöitä, vaikka saan niistä ihottumaa ja astmaoireita?
Löytyyköhän moinen vaistonvarassa toimiminen pikkulapsilta henkeä ja lajia säästävänä reaktiona? Vai onko vaan tuuria että nytkin TuVe ei tykännyt päärynästä, ja samalla olikin sille allerginen?
Tätä asiaa en jaksa erikseen kuukkeloida, väsyttää. Väsyttää jo valmiiksi ensi yö, levottomasti jäi päärynänsyöjä yöunilleen, saa nähdä tuleeko levoton myös loppuyöstä. Panadol, Zyrtec ja Ataraxit on valmiiksi vedetty ruiskuun jos TuVe ilmoilee oireista. En todellakaan rupea niitä "seurailemaan", kun on kerta mömmöjäkin millä tyttösen elämä helpottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti