keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

hkv.v

TuVen keksimä otsikko, istui sylissä ja huitoi näppistä. Lapseni osaa jo kirjoittaa! Näillä mennään.
Mietin tässä pystynkö käymään enää koskaan normaalia vuorovaikutteista keskustelua, kun nykyään vuorovaikutukseni menee lähinnä näin:

TuVe: öööyyyy
Minä: ihan totta? Onko noin? Mitä sitten tapahtui?
T: ä
M: no mitä se sitten sanoi?
T: yyyää.khhhh
M: No en olis uskonut.

Tätä saattaa muuten jatkua piiitkään.

Jotkut asiaan perehtyneet saattaa tietää, että jos lapsella on univaikeuksia, voidaan käydä unikoulua. Ja unikoulu on hyvä käydä silloin, kun elämä on muuten stabiilia.
Mulla meni viime viikolla hermo tuttirumbaan, ja siihen että Neiti 2-hammasta sai hyssytellä uneen tunnin jos toisenkin. Nopea katsaus internettin, ja kas meillä aloitettiin unikoulu. Just siihen parhaimpaan hampaiden teko aikaan. Ja tälle viikolle vielä nää maitohommat päälle joka sekoitti vatsan (ja ainakin äidin mielen). Lähdin HUS:n ohjeilla liikkeelle, taitaa olla sitä tassutus-unikoulua lähimmillään. Iltahommien aikaan aletaan hokeminen nukkumaan menosta, vikat huikat jo hämärässä makkarissa, tyttö punkkaan, toinen käsi rinnan päälle ja toisella lukitaan jalat. Ei katsekontaktia, ehkä hiukan hyräilyä tai hyssytystä. Ottaa noin 15-30min niin likka on unessa. Seuraavan parin tunnin sisällä joutuu ehkä kerran tai kaksi käydä laittamassa tutin suuhun, mutta uni jatkuu heti. Herää seuraavan kerran aamuyöllä hukopalalle. Ei huono, vaikka itse sanonkin.

Tutista tuli mieleen, että onko vinkkiä mitä tehdä kun noi hampaat vissiin kutittaa. Kylmä tutti on jees tasan niin kauan kun se on kylmä, sitten se itse otetaan somasti pois suusta ja tungetaan nyrkki tilalle. Välillä niin syvälle että tulee oksu. Ei toi nyrkin syönti mua muuten niin haittaa, kaikki paikat on kroonisesti jo muutenkin kuolassa/puklussa. Mutta toinen etusormi on vähän vereslihalla kun se on sitä jyystänyt. Kaipa tuo joskus paranee (kouluun mennessä, kun ei kehtaa kavereiden edessä sormiaan syödä?).
Noiden purulelujen päälle ei vielä oikein hiffaa, hetken imaisee ja sitten nakkaa pois.Harson reunaa oon tyrkyttänyt myös tilalle, yhtä heikoin tuloksin.  Kuivaa ruisleipää en viitsi tarjota, vaikka tuskin siitä paljoakaan mahaan menisi, mutta kun puhe oli siirtää viljat tulevaisuuteen.
Sormien jälkeen ensteks parasta syötävää taitaa olla hesari. Tokkopa sekään kovin terveellistä.

9 kommenttia:

 1. TuVe on selkeesti lapsinero: hkv.v = hei kiva virtsis . vilkutus

  En lähde kommentoimaan tohon hammasasiaan... Kerran kun olin kamulla ja heitin jälkikasvu hinkkasi autuaana porkkanaa harvoja hampaitaan vasten, niin olin ihan tohkeissani, että "Ai kun sä sait siitä ison palan irti!" missä vaiheessa äitinsä kaivoi sitä jo tytsyn kurkusta, ettei hää tukehdu siihen... Että jos mä en nyt sit tässä asiassa vinkkaile mitään mutu-vois olla hyvä keino -juttuja... XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että joku muukin tunnustaa tän lapsinerous-asian :D
   Mulle on käynyt ihan samalla tavalla, kummityttö nassutti kurkkua kääpiönä ja mä sitä sitten kehumaan kuinka taitavasti sai palan katkaistua kun mamma jo hyökkäs pilliin kiinni ja kurkkua pois kurkusta (heh) ottamaan. Vieläkin mietin et miks sitä kurkkua piti antaa kun se kerran oli niin tappavaa?

   Poista
  2. No sama! Ei pidä leikkiä porkkanalla tai kurkulla jos sen on hengenvaarallista...

   Poista
  3. Siis se. Yhtä typoa ollut tää viikko. Vetoan tohon lääkitykseen, ei siinä antibiootin selosteessa kyllä moisesta toistuvasta luki- ja näppishäröstä mainittu, mut ehkä toi menee kategoriaan 'muut ja harvinaisemmat oireet'.

   Poista
 2. Apauttiarallaa 16 vuotta sitten oli myynnissä semmottosia leluja, jotka sai pistää pakkaseen jäätymään (rengas, jonka sisällä oli vettä. Hiukan se myös helisi jostain kohtaa. Se pysyi kylmänä yllättävän pitkään. Tutista meillä ei olisi mitään hyötyä ollutkaan, koska pimu taisi luulla äitiään vähän niinku huvitutiksi eikä koskaan suostunut tuttia suussaan pitämään. Minä en suostunut menemään pakkaseen, joten ostin sen lelun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no vähänkö olit suppea kun et pakastimeen suostunut menemään :D

   Meillä on noita pakastettavia parikin (yks tais tulla ihan äippäpakkauksessakin), mutta jostain syystä tuo ei niitä suostu jyystämään, ei renkaita, sellaisia puikkomaisia, helistimellä tahi ilman. Ei kylmänä eikä lämpimänä.
   Ilmeisesti tää lapsinero tietää että niillä yritän houkutella nyrkkiä pois suusta?!?

   Poista
  2. TuVe vaan on niiden kiinteiden perään ja kun tosta sormesta sentään irtoo jotain (vereslihaa), niin jyystää sit sitä. Et jos kuitenkin se porkkana? Tai kurkku? Ja Heimlichin ote googlattuna ja ohjeet printattuna siinä vieressä?

   Poista
 3. Taidan kuitenkin pysytellä vaan noissa nyrkeissä ja hesarissa... Toisaalta jos nyrkit rasvais vaikka jollain ällö abobasella ni karkottaisko maku nyrkit suusta? Se tuskin lis kovin vaarallista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sen luulis olevan tarpeeks tunkkasen ällön makuista... Eikä varmaan vaaraksi. Mut huomioi mun porkkanamenneisyys eli en ota tästä kommentista vastuuta...

   Sit on jotain niitä kynnensyönninehkäisijöitä, mut en tiedä onks niihin joku ikäraja?

   Poista