tiistai 3. heinäkuuta 2012

Pieni ruokakatsaus

"Ruoka-aine altistuksen kesto oireista ja altistettavasta valmisteesta riippuen 2-5 tuntia". Höpönlöpön. Se on 20 minuuttia! No ainakin meillä oli tänä aamuna kun oltiin taas tohtorilla hakemassa B-todistusta maitoallergiaan. Tavallisesti altistus tehdään 20 minuutin välein maitoannosta nostaen ja oireita seuraten. No TuVe oli sitä mieltä että hän ei halua niellä sitä paria milliä maitoa ruiskusa, ja puolet siitä valui kaulalle. Sillä seurauksella että kaula lehahti tulipunaiseksi rinnalle ilmestyi ihottumaa. Tämä riitti lääkärille ja nyt lähti sitten B-todistus Kelaan. Eikä päivääkään liian aikaisin, tuo erityiskorvike kun maksaa sen about 10 euroa päivä. Halpaa kuin saippua etten sanoisi. Saatiin ohjeet myös kiinteiden aloitukselle, loppuviikosta voitaisiin aloitella maissi- tai riisivellillä, sitten seuraavalla viikolla kokeilla jotain sellaisia kasviksia joille mä en ole ollut allerginen (varmaan sitten bataatti tai peruna), viljojen aloitus meillä siirtynee lähemmäksi tuota 8 kuukautta kun suolisto on mitä on noiden allergioiden takia. Noita kiinteitä saa sitten lapata muksun napaan tasan niin paljon kuin hän sietää, ja uusia saa kokeilla parin päivän välein.

Hiukan eroaa noista tämän hetkisistä neuvolan suosituksista, joka sanoo ettei vellejä, vaan siirrytään puuroon suoraan 5 kuukautisena. Meillä kuitenkin vastikepohjaiset vellit alkuun tasoittamaan tietä muille kiinteille, ja tosiaan viljat sitten vasta myöhemmin. Samoin neuvola ohjeistaa antamaan makuannoksia useampana päivänä, ja alkuun uudet maut noin viikon välein. Tähän meidän allergialääkäri totesi että kun tyttö noin selvästi ja nopeasti reagoi, voi uusia tuoda nopeammalla syklillä ja silti syyllinen mahdollisiin allergioihin jäänee  nopeasti kiikkiin. Ja kun kysyin määristä, niin tosiaan niin paljon saa antaa kun hyvällä tuntuu uppoavan. Veikkasi alkuun että stoppi tulee kuitenkin jo muutaman lusikallisen jälkeen, ihan vaan järkytyksestä.
Taitaa olla hyvä hetki aloitella noita kiinteitä muutenkin, selvästi TuVe tsiigailee meidän syömishommia paljon uteliaampana kuin aiemmin.

Tyttö nukkuu muuten päikkäreitä eka kertaa yli viikkoon, kaksi (!!!) alahampaan esille marssia on vieneet ilon päikkäreistä, mutta nyt tuntuu maistuvan uni. Taitaa olla osittain kemiallista unihiekkaa, kun lykkäsivät tytölle Ataraxin nassuun allergista reaktiota helpottamaan. Jos en ihan väärin muista, niin kyseessä on kolmiolääke sen unettavan vaikutuksen vuoksi. Taitaa jotkut käyttää sitä ihan nukahtamishäiriöihinkin (siis aikuiset).

No kuitenkin, olen tyytyväinen että meillä on nyt selvä diagnoosi. Kuulostaa ehkä vähän hassulta, mutta pitkään luulin itse olevani luulosairas kun oireet tuli ja meni. Jos vaikka joisi kahvit juhlan kunniaksi.

6 kommenttia:

 1. Ota 'avekki' kans, oli toi sen verran hyvä uutinen ! Siis että tuli varmistus, ei allergia.
  Juu, Ataraxia käytetään sairaaloissa just lasten 'unilääkkeenä' ja meillä sitä käyttää TM samaan tarkoitukseen. Mä olen syönyt sitä ihan ihottuman kutinaan ja auttaa kyllä kauniisti.

  VastaaPoista
 2. Komppaan Nollista, korkki auki! (Silleen non-alkkis-way.) Tosi kurjaa, että on allergiaa, mut varmaan huisi helpotus, että syyllinen selvisi ja nyt tietää mitä vältellä.

  Toivottavasti kiinteet uppoo hyvin, täytyy niitä ihkauusia hampaitakin johonkin käytellä. :)

  VastaaPoista
 3. Nollis, samoilla mömmöillä siis mennään :D

  Acsu, joo toiveet on kovat kiinteiden suhteen. Jos vaikka toi puklaaminenkin tokeentuisi kun en olis niin juoksevaa eväs. (tulis äidillekin vaihtelua ainaisen tuttipullon lämmittelyn tilalle)

  Tänään en oo enää yhtä tyytyväinen tuohon eiliseen altistukseen, nyt kerätään sitten sen satoa.. Mystistä, maitoa meni mahaan ehkä 1-2ml, nyt sitä on ripaskoitu 24 tuntia :/

  VastaaPoista
 4. Voi ei!!!! TuVe nyt koittaa rautalangasta vääntää, että älkää jumantsui tyrkyttäkö mulle sitä maitoa... Uuuh, TSEMPPIÄ!!! Jos nyt jotain positiivista koittaa tosta löytään, niin ette ainakaan oo missään möksällä ilman juoksevaa vettä tms...

  Mä oon ollut siitä ideaali vauva, etten oo puklannut kertaakaan. Ikinä. Koskaan. Millonkaan. Kato siitä ei luovuttu, mikä oli jo sisään saatu. Jatkuu edelleen tää mun bulimia ilman oksentelua... ;D En tiedä miten meillä on ollut niin rautanen ruoansulatus vauvana, sisko puklas kerran (vaarin pyhähousuille) ja se oli siinä. Toivottavasti on periytyvää.

  VastaaPoista
 5. Joo, aika selväks on tehnyt kantansa noihin lehmähommiin, ja metsätontuille kiitos juoksevasta vedestä :D

  Mä oon spyttaillut ihan reippaasti, siksi alkuun kaikki vaan hokikin että sukuvika.
  Tosta bulimiasta ilman oksentelua tuli mieleen,et mulla on sit varmaan anoreksia; kun katon peiliin näytän lihavalta :o (olipa huono läppä)

  Täytyi päivittää Kirsu, kun vanha meni hukkaan :) Toi on muuten Korkeasaaren karhun kirsu, vai nenäkö se heillä on? Ite otettu kuva, mallilta ei kysytty.

  VastaaPoista