perjantai 22. lokakuuta 2010

Jos en mä, ni sit et säkään

Kryptinen otsikko on ajatukseni siitä, kuinka tiukassa läski tuntuu olevan briteilläkin. Katselin taas eilen telkkarista sarjaa Dieetit Vaihtoon. Ohjelmassa siis ylipainoinen ja alipainoinen syövät viikon toistensa ruokia, ja sitten saavat 12 viikoksi ohjeet terveelliseen ruokavalioon ja kohtaavat sitten uudelleen vaa'alla. Ohjelmassa suositeltu terveellinen ruokavalio taitaa noudatella klassista kaloreita tarkkailevaa ruokavaliota ilman suurempia painotuksia. Tai vissiin niitä pyritään vähän henkilökohtaisesti rukkaamaan sopivaksi, ja toki lihotettaville on sitten omat sapuskansa.
Ylipainoiset sarjassa on oikeasti ylipainoisia, en ole tainnut yhdessäkään jaksossa nähdä yhtään alle 120 kiloista? Josta päästäänkin sitten takaisin tuohon otsikkoon. Jälleennäkeminen vaa'an kanssa dieetin jälkeen on ollut mielestäni aika jäätävää todellisuutta. Kiloja on harvemmin näiltä ihmisiltä pudonnut edes yli kymmentä. Jollain tapaa hämmentävää, luulisihan että ihminen joka tempoo viikossa puolentoista viikon edestä kaloreita, laihtuisi silmissä kun siirtyy "normaalin" ihmisen kalorimääriin. Tai että nesteitäkin olisi jo tuon verran? Ei ainakaan anna turhan ruusuista kuvaa laihduttamisesta, siksi tuosta ohjelmasta tykkäänkin. Vaikka haetaanhan siinä shokkireaktiota kun mennään laidasta laitaan, mutta viihdettä karulla todellisuudella höystettynä kuitenkin.
Toisena ääripäänä hymyilyttää myös alipainoisten räpiköinti normaalipainoon. Nämä "alkkarit" syövät about 1000 kaloria/vrk, ja sitten ne pamautetaan normiruokavalioon ja tuplataan eväs, jälleennäkeminen vaa'alla meinaa harvoin yli 5 kilon lisäystä. Jos se on toisilla tiukassa lähtemään pois, ni toisilla se tuntuu olevan tiukassa saada tarttumaankin. Pystyisin itse varmaan helposti saamaan jo reilussa kuukaudessa tuon +10kiloa, eikä tarvitsisi edes ponnistella... En taida kuitenkaan yrittää, joudutte nyt vaan uskomaan sanaa.

Muuten kuuluu positiivista treenirintamalta, salilla käyminen maistuu taas siltä miltä sen kuuluukin. Ja nyt maistuu myös ruoka, mutta se voisi näkyä pahemminkin puntarissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti