sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Ja mistäs tänään pipo kiristää?

Positiivisuuden ruumiillistuma täällä taas hei! Onni on blogi jossa voi vikistä ihan rauhassa vaikka kukaan ei oikeasti olisikaan käynyt lirtsaamassa muroihin mutta vaan tuntuu siltä.
Tänään vihdoin päätin että raahaan itseni lihakulttuurin alttarille, joka myös salina tunnetaan. Kuten olen täällä retostellut -ei kun siis kertonut- saliohjelmani peruspilarit on tähän asti voinut kitettää isoihin painoihin sekä toistojen tekemiseen siihen asti että sattuu ja vielä muutama sen päälle.

Nyt kun oma statukseni on hetkellisesti muuttunut, enkä tarkoita vain ehtoista trofeeavovaimon osaani vaikka sekin tietysti vaatii jokapäiväisiä ponnisteluita matonhapsujen ojentelun ja hopeiden kiillottamisen muodossa. Olen antanut itseni ymmärtää että tuollaiset perssuoli pitkällä tyyppiset treenit eivät ole ihan paras juttu tiineyden kannalta.

No mitä tekee tällainen uusavuton naisihminen? Kuukkeloi tietysti minkä ehtii. Ei olisi ehkä taas kannattanut. Ei mennyt kuin pieni pää sekaisin. Joku käskee treenaamaan kuten ennenkin kroppaa tietysti kuunnellen. Toinen käskee siirtymään heti raskaustestin tekemisen jälkeen maksimissaan rauhalliseen kävelyyn. Joku kieltää hyppisen ensimmäisellä kolmanneksella, toinen viimeisellä (välihuom, eka vaihe takana ja alkuun tuli jumpattua ihan normisti autuaan tietämättömänä, ja eiköhän toi IsoPieru oo loppuvaiheessa sen kokoinen ettei pomppinen oo ihan heti mielessä). Mutta mikä ehkä eniten aiheutti pipon kiristymistä oli vatsalihas-ohjeet. Menee tolkkuun tälleen maalaiselle että tiukat rutistukset ei ehkä oo se mitä PaavoBirgitta on tilannut, kun kohtuun kohdistuu painetta, sama pätee mahallaan tehtäviin hommiin. Mutta taas jotkut lähteet kieltävät syvien vatsojen tekemisen (ilmeisesti syvät vatsalihakset vois sijaita lähellä kohtua, jolloin taas paine kasvaa?), toiset taas vallan niitä suosivat. Samoin jotkut suosittelevat esim lankun tekemistä ihan loppuun asti mahan antaessa siihen tilaa, kun taas parikin lähdettä suosittelee jättämään hetikohtapian pois staattisen pidon.
Enkä muuten edes ala tähän hengenvetoon märehtimään noita sykerajoja..

Oonko mä nyt vaan tyhmä kun en oikein tiedä mikä on oikein? Tänään kuitenkin ajattelin vähän kokeilla eri juttuja, mikä tuntuu hyvältä ja suunnittelen tekeväni suorat ja vinot vatsat jumppapallon kanssa. Muutenkin joudun ehkä hiukan keventelemään kun tässä on vähän päässyt kertymään tuota taukoa. Tarttee vissiin siirtyä kevyempiin painoihin ja pidempiin sarjoihin (Boring..)
Niin että jos joku omistaa tähän aiheeseen liittyvän viisasten kiven, sen voi heittää tänne päin kunhan ei ihan suoraan meikäläistä päähän tähtää!

6 kommenttia:

 1. Itse ehdottoman keveänä ollessa (raskaana olemisen vastakohta nääs) voin sanoa, että AIVAN liian moni äiti lankeaa liian tarkkohin varotuksiin! Tottakai sen pienen vointi on äidille kaikkein tärkeintä, mutta on vaan satavarma, että jos äiti vain käy kevyitä kävelyitä, niin vauva ei voi läheskään niin hyvin kuin jos urheilisi kunnolla! Jos ite olisin raskaana, tekisin kaikkea ihan samalla tavalla kuin ennenkin, jos se kaikki vaan tuntuu hyvältä. Mulla on ystävä, joka esikoisensa odotusaikana kävi juoksulenkillä vielä 7kk:lla ja hyvin on tyttö 15-vuotiaaksi ehtinyt jo varttua. On sitä maailman sivu naiset joutuneet eturepun kanssa keräämään kiviä pellolta ja silti (tai juuri siksi) se lapsi on terveenä maailmaan savusaunan nurkassa ulostautunut! Kyllä äidinvaisto (aattele, sullekin tulee sellainen!) ohjaa sun tekemistä! Relaa ja tee vaik linkkareita, jos lihakset sallii! Kyllä sä sit tunnet, mikä ei oo hyväks! Tottakai pitää huomioida mahdolliset riskitekijät, jos sellaisia on, mutta jos on perusterve mamma, ni go for it!

  Raskaana olevat EIVÄT saa poliisilaitokselta invaliidi-korttia auton tuulilasiin, joten miksi ihmeessä raskaana oleviin suhtaudutaan joskus ku invaliideihin: ei saa tehdä sitä, ei saa tehdä tuota, ei varsinkaan tätä ja muista nyt levätä ja älä vaan liiku ettet saa keskenmenoa. HUOH!!!

  Kun äiti voi hyvin, lapsi voi varmasti tosi hyvin!

  VastaaPoista
 2. Miten ois reeniohjelma teko salilla?

  VastaaPoista
 3. Toppis; siis Mit Vit? Mä olin jo huomen menos hakee sitä invamopolupaa kyttikseltä ;D
  Salilla tein normisettiä, kaikki tuntui hyvältä joten näillä mennään ainakin viikon verran. Täytyy konsultoida tuttua bodariäitilääkäri-yhdistelmää, tai se on kaverin sisko mutta kai se nyt miestä mäessä auttaa?

  Jaunde, mietin tuota ohjelmaa, mutta mun salilla on vaan sellainen wanhanajan bodariäijä joka tekee porukalle saliojelmia, näin sitä tänään ja taisi pelkkä tietoisuus tiineestä naisesta saada siinä aikaan jotain pelkotiloja :D No vähän näin arvasinkin. Täytyy hyödyntää tuota vertaisverkkoa, kaverin sisko on tosiaan voimannostaja ja puolivuotiaan muksun äiti ja vielä kardiologi kaiken päälle, ni ehkä hältä löytyy se lopullinen viisaus tähän asiaan...

  VastaaPoista
 4. Treenistä en tiedä mitään, mutta voin lohduttaa, että kertyvät raskauskilot ovat jopa multa lähteneet sukkelaan parempiin suihin rintaruokinnan kautta. Tarpeeseen olivat! Ihan itse olen sitten lisää massaa haalinut jälkeenpäin...

  -Veela

  VastaaPoista
 5. Veela; Äippäkin lohdutti että kyllä ne kilot karisee sitten kun jälkikasvua ruokkii..
  Toivotaan parasta :D

  VastaaPoista
 6. Mut ei silti kannata syödä kahden edestä ;) Tai siis vitamiinit ja hivenaineet tarvii mahdollisesti tuplana osan, mut muuten ihan normisti :)

  VastaaPoista