sunnuntai 16. tammikuuta 2011

7 x 2

Wempula meni (tuli?) ja paiskasi meikäläistä palkinnolla. Olen otettu. Sain tämän kerran aiemminkin, koska, no koska olen vaan todella loistava. Ja vaatimaton. Viime kerralla listasin seitsemän random-asiaa itsestäni joten tällä kertaa ajattelin listata lemppariruokani. Ja koska maailmassa pitää vallita jonkinlainen tasapaino, listataan myös inhokit. Innoituksen tähän ruokailupohdintaan muuten tarjosi Kristiina joka omia mielitekojaan on listaillut myös.

Ihkut:
1) Sipsit. Ihan parhaita on ne klassiset tavalliset poimusipsit jotka on "vaan" suolattu. Syön toki myös hyvällä ruokahalulla maustettuja sipsejä, mutta jos saan valkata niin niitä tavallisia kiitos.
2) Suklaajäätelö. Saatan jopa kieltäytyä mikäli tarjotaan jotain muuta kuin suklaajädeä, mutta siitä en kieltäydy koskaan!
3) Vaalea leipä. Ranskanleipä, kauraleipä, hiivaleipä. Syön myös myslileipiä, mutta kun niissä on sitä mysliä (tai siemeniä tai jotain muuta) tulee heti fiilis että saatan olla tekemissä asian kanssa joka viittaa jollain tapaa terveellisempiin elämäntapoihin. Näin ollen ne eivät ole niin jumalaisia.
4) Fazerin sininen. Se on vaan niin paljon parempaa kuin muut suklaat.
5) Aura juusto. Ei mikä tahansa sinihomejuusto, vaan Aura. Voisin syödä niin paljon kuin sitä on tarjolla. Itse en sitä suostu ostamaan, koska paketti todennäköisesti häviäisi jääkaapista yhdellä oven avauksella.
6) Oliivit. Näiden kanssa en ole niin ronkeli, kaikki käy. Mustat ja vihreät, täytetyt tai kivelliset.
7) Ranskalaiset. Ranut, ranskikset, freedom friessit. Kutsutaan niitä millä nimellä tahansa, ihania ne on aina silti.

Ällöt:
1) Keitetyt porkkanat. Porkkanaraaste tai kokonainen porkkana, menee alas koska tahansa, jopa vapaaehtoiseti. Mutta siinä kohti kun se keitetään, hyi. Keittiömestari kuvittelee olevansa ovela ja tunkee porkkanaa esim tomaattiseen jauhelihakastikkeeseen, mutta kyllä mä ne korppanat sieltä aina löydän...
2) Vuohenjuusto. Ei pysty, ei kykene. Näyttää aina tosi herkulliselta, mutta maistuu vanhalta treenisukalta?
3) Maito. Okei, tää oli juoma eikä ruoka. Mutta inhaa silti. Kärsin sekä laktovammaisuudesta että maitoproteiiniallergiasta, joten pienenä ei koskaan tullut juotua maitoa. Enkä siihen makuun ole oppinut vieläkään vaikka allergiaoireet onkin jo enempi luokkaa lievä epämiellyttävyys kuin välitön kuolema. Kun Keittiömestari kaataa itselleen maitoa lasiin, se näyttää hyvältä, mutta kun vain haistakin se... Huhhuh. Harmi sinänsä, rasvaton maito, siinä olisi ideaali palautumisjuoma.
4) Pinaatti. Kaikissa muodoissa. Selvästi en ole kovinkaan läheistä sukua Kippari-kallelle.
5) Pekoni. Aiemmin tykkäsin, sitten kerran söin keitettyä(?) pekonia. Enpä ole syönyt sen jälkeen. Tässä Keittiömestari taas pyrkii huijaamaan, ja usein laittaa esim. pizzaan hyvin pieneksi silputtua pekonia. Suostun sen syömään, mutta muistan kyllä aina huomauttumaan asiasta.
6) Maksa. Ilmeisesti joskus olen syönyt maksamakkaraa äitini mukaan, itse en myönnä. Jälleen ei inhotukselle löydy mitään rationaalista syytä, en vaan yksinkertaisesti pysty sietämään makua.
7) Tumma suklaa. Heti kun sekoitatte siihen maitoa, suostun syömään. Muuten en. Se on kitkerää. Onneksi en tykkää, näin pystyn välttämään useimmat suklaaleivokset kun niissä tupataan käyttämään tummaa suklaata.

Heh, selvästi ällötykset on paljon terveellisempia kuin mieliteot. Ei liene enää kenellekään epäselvää miksi ruokavalion muuttaminen on meikälle niin vaikeaa. No täytyy vaan lisätä lisää jumppaa :)
Tälle viikolle muuten tuli 5 salikertaa! Ja tänään testasin taas juoksumattoa. Tosin vaan reilun 10 minuuttia kun joku tuli siihen viereen norkoilemaan ja odottamaan vuoroaan. Kävi niin paljon häiritsemään että piti lähteä pois (matto oli muutenkin vikana treenilistalla).
Tarttis muuten hankkia treenipäiväkirja, että pysyis tolkussa treeneissään. Mutta se mitä myydään lehtipisteissä (se missä on se patsas kannessa) on vaan todella tylsä. Onko kellään ideoita?

Takaisin haasteeseen, en nyt nimeä ketään kelle tämän jatkan eteenpäin, mutta nostakoon jokainen kissa itse häntänsä ketä esimerkiksi haluaa lempi/inhokkiruokansa nimetä. Ja tylsään tyyliini en liitä varsinaista award-kuvaakaan tänne. Kiitos kuitenkin vielä Wempsukalle  muistamisesta!

2 kommenttia:

 1. :) Hauska idea:

  Lemppariruoat:
  1.) tuore Vaasan ruispala floralla
  2.) Myrttisen valkosipulisuolakurkku + punainen paprika
  3.) tuore Fazerin Maalaisleipä yllämainituilla päällysteillä
  4.) tuore ananas viileänä
  5.) Valion vaniljajäätelö
  6.) Suomalaiset uudet perunat voilla
  7.) Tuplajuustosalamipizza

  Ällöt:

  1.) oliivit, KAIKKI oliivit
  2.) juustot, paitsi mozzarella ja cheddar
  3.) gratiinit
  4.) suolapähkinät
  5.) jauhelihapihvit /-pyörykät
  6.) höyrytetyt kaalit
  7.) katkaravut

  VastaaPoista
 2. Hmm.. tuore ananas ja suolapähkinät yhdessä! :)

  VastaaPoista