sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Viina on viisasten juoma

Sen tähden ei luulis kenenkään ihmettelevän miksi en juo (toistaiseksi).
Täysin käsittämätöntä että aikuinen ihminen joutuu jatkuvasti selittelemään miksi ei juo. Ilmeisesti tiineenä olo olisi ainut pätevä syy olla juomatta, jos sekään. Argh. Ärsyttää. 
Tämänkin turhauman laukaisi keskustelu kaverin kanssa. Ensi perjantaina on kolmannen osapuolen synttärit ja sanoin vaan että kyydissä pääsee kyllä, kun olen tulossa autolla. Seurasi sarja typeriä kysymyksiä: miksi tulen autolla? onko mulla töitä seuraavana päivänä/lääkekuuria joka aiheuttaisi antabus-vaikutuksen? Kun sinne tulee osapuoli nro 4 autolla (hyväksyttävästi raskaana), niin miksi munkin pitää tulla, tylsää jos niin moni on ottamatta (eli 2 about 15 vieraasta). Ja lopulta kliimaksi: voithan sä ottaa, ei me kerrota.

Joopa joo. Jos tää olis ainutlaatuinen keskustelu laittaisin varmasti kaverin vaihtoon. Ikävä kyllä näin ei asia ole, usein saan olla selittelemässä juomattomuutta ventovieraillekin. Kertonee surullista tarinaa suomalaisten suhtautumisesta alkoholiin.

Päätän whineni tähän.

3 kommenttia:

 1. Näin se on ollut iät ja ajat, taannoin baarissa kundi meinasi kompastua omiin jalkoihinsa, kun jäi tuijottamaan lasiani ja kysyi sitten, että tuoremehuakos juot. Ilman pätevää syytä (=raskaus, lääkekuuri, kuskina olo) ei ole hyväksyttävää olla kännäämättä. Surullista. Surullista sekin, että ei voi olla hauskaa, jos ei saa kännin varjolla käyttäytyä typerästi joka viikonloppu, ja sitten punastellen kikatella siitä maanantaisin.

  VastaaPoista
 2. Ihan totta. Hauskuuden määrittelee sitten seuraavana maanantaina nolostelu. Varsinkin jos vielä sattuu niin että olet tolkuttomassa kännissä menettänyt muistisi ja sitten pitkin viikkoa käyt kavereittesi kanssa keskustelua joissa todetaan "siis niinku voi v*ttu, teinks mä niinku oikeesti niinku niin". Silloin sinulla vasta "hauskaa" onkin ollut.

  Hmph.

  VastaaPoista
 3. Samaan kategoriaan menee ne kysymykset, kun juomattomuuden selittelystä on päästy, että vituttaako sua, ärsyttääkö sua ku me ollaan päissään, onko tylsää... ja tämä tinkaus jatkuu monesti paljon pidempään. :)

  VastaaPoista