sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Tällä olis krapula

Jos tää vaan olis juonut.
Kaveri on lomalla ja sille on tullut tarvis tehdä muutoksia elämässä. Ja koska työpäikan vaihto näinä aikoina on aina vähän lantinheittoa (no sitähän se kyllä on aina) se päätti sitten tehdä pienen pintaremontin kotiinsa. Swoppasi sohvansa jonkun naapurinsa kanssa ja vaihtoi muutenkin järjestystä. Eilen käytiin sitten tyhjentämässä Ikea ja pääsin toteuttamaan salaista intohimoani; silittämään verhoja. Ooh, puhdasta rakkautta, terapiaa ja maailmankaikkeuden syleilyä samalla kertaa. En voi sietää vaatekappalaiden silitystä, mutta suuret linjat niinkuin juuri verhot, niitä on ihana silittää. Tämä juttu tuntuu polveilevan koko ajan kauemmaksi aloituksesta, joten palatakseni siihen: illalla kaveri sitten kutsui nauttimaan muutoksen hedelmistä, ja koska juuri edellisessä postissa ilmoitin kärsiväni ylenpalttisesta tylsyydestä, vastasin kutsuun kyllä.
Kaverin mies päätti myös vuodenvaihteessa lopettaa alkoholin käytön ja tupakanpolton. Korvaavaksi toimenpiteeksi tämä mies on sitten keksinyt leipomisen ja ruoanlaiton. Kaveripiirissäni on siis oikeasti maanisesti leipova aikuinen, voin niin samaistua Veelan tilanteeseen! Muffinssit, sämpylät, piirakat ja tortut taiotaan uunista jo kädenkäänteessä. Ja tietysti eilen kun kavereita oli koolla neljä, oli kystä kyllä senkin edestä. Ja kaikki herkut tietysti makunystyröitä hiveleviä hiilariherkkuja. Siinä kun muut availivat oluita, mä ja kaverin mies availtiin aamuyöllä jääkaapilla pakasterasioita ja folionyyttejä löytääksemme jo poispakattuja ruoka-aarteita uudelleen. Menestyksellä. Löysin kotiin aamulla noin puoli kuusi, nukuin neljä tuntia ja nyt yritän lasketella turvotuksia kahvin voimalla. Ihanaa.

Onpahan taas ensi viikolle tavoitteita, pyrkiä kerääntyneestä painosta eroon. Mutta sekään ei oikeastaan harmita. Tiedä sitten, kuinka turmiollista on painonpudotukselleni tämä sangen rento painonhallinta, tai täydellinen hallitsemattomuus. Stressi ja paniikki painonputomisesta puuttuu täysin, se putoaa jos on pudotakseen. Elämä on liian lyhyt sen murehtimiseen. Rakkautta on kuitenkin liikkua; käydä salilla ja vesijuoksussa, humppa-tunteja väheksymättä.

Rakkaudesta puheen ollen, tätä kirjoittaessa pyörii taustalla Dirty Dancing telkkarissa. Sanokaa mitä sanotte, Patrick Swayze on aikanaan ollut kyllä aika hottis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti