torstai 19. helmikuuta 2015

MekaPileet

Meillä on viikonloppuna tiedossa tuplajuhlat, Keittiömestari ei kuulemma jaksa tehdä kauhean monta erilaista dieettiruokaa kun TuVekin on nyt kaikkiruokainen. Joten kaikki ruokavammaiset on kutsuttuna sunnuntaina ja kaikkiruokaiset lauantaina.

Sankarilla on lehahtanut atopia tällä viikolla vähän. Tässä ollaan arvottu johtuuko uudesta kevyemmästä perusvoiteesta tai jostain ruoasta. Vähän päätettiin että johtuu ihovoiteesta, mutta katsellaan.

Olen tässä yrittänyt pari päivää kuunnella TuVea, ja sitä löytyykö kaikki äänteet. Neuvolassa kuitenkin kysyvät kun puhe alkoi niin myöhään. En ole kyllä ihan varma, ihan kuin olisin jossain sanassa kuullut r-kirjaimen, mutta esim poro on pojo. Ja koira hauva vaikka kuinka yritän saada sanomaan koira.
Tuo puhe on muutenkin vähän nii  ja näin, päiväkodissa ja minä ymmärrän yleensä yhdeksän kertaa kymmenestä, vieraammat ja Keittis ehkä 7 kertaa kymmenestä. Tyypillisesti jättää ekan kirjaimen sanoista pois kuten auva (vauva, hauva on hauva), asit (lasit). Sanat myös taipuu sinne päin, jalka-jalat, käsi-käsit. Välillä osaa laskea oikein kahdeksaan, yleensä tulee yksi, kaksi, koome, kuusi, seissemän, kaheksaaaan!!! Sitä kasia ei siis voi sanoa painottamatta, TuVe lausee sen aikana kuin asia olisi iloinen yllätys. Äänteistä muuten vielä, y tulee una; musli, ullatys jne.
Yhtään en osaa sanoa onko puhe kolme vuotiaan tasolla, se kuullaan maanantaina.

Motorisesti tuo taitaa olla ikäisensä, tekee kuperkeikan, osaa pukea kaikki vaatteet (sikälimikäli huvittaa), tekee 24 palan palapelin, harjoittelee veitsen ja haarukan käyttöä, juo yhdellä kädellä lasista ja kiipeää puolapuita niin että vasen käsi ja oikea jalka sekä oikea käsi ja vasen jalka nousevat samaan tahtiin. Siis silleen apinamaisesti?

Postaus lienee viisainta lopettaa silloin kun vertaa omaa lastaan apinaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti