sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Dieettihommia

Tällä kertaa tyttären. Äiti räpiköi edelleen osapaaston ihmeellisessä maailmassa aina kun muistaa. Ja jumppaa kun siltä tuntuu. Toissa viikolle kertyi 6 liikuntasuoritetta, tälle viikolle yksi. Vähän on hajontaa tässä asiassa..

Mutta nyt siis märehdin TuVea. Reilun viikon on kuvioissa ollut siis hapanmaitotuotteet, ilman edes ihon lehahtelua. Suurempi ongelma on TuVe saada maitoa nauttimaan, maistuuhan se tosi oudolta jos ei oo koskaan juonut! Enkä minäkään sitä vapaaehtoisesti juo. Mutta onneksi on nuo sokerilla kuorrutetut lasten herkut joita tuo vetää mielellään. Ja ruoan seassa on syönyt nyt tietty jotain kermavalmistetta tms.
Mutta siis alunperin uhosin että vapautan TuVen dieetin heti kun maito sopii, mutta vaikka mitään oireita ei ole tullut, jännittää kohtuuttomasti. Kotona olen syöttänyt kaikennäköistä, mm. kaupan kalapullia joissa on paprikaa ja sipulia ja ties mitä selleriä seassa. Ja noissa jogurteissa on ollut marjoja ja hedelmiä joka lähtöön.
Kai tässä on vaan kehittynyt sellaisen perusfiilis, että mikää ei käy. Vaikka sehän on nyt todistettu vääräksi, ainakin suurilta osin.

Ja vaikka laittaisin nyt viestiä keittiöön että stop the press, TuVe saa syödä kaikkea ja vaikka kahden viikon kuluttua että ei, nyt palataan takaisin vanhaan diettiin en uskoisi sen olevan ongelma.
Mutta joku henkinen klikki vaan pitelee. Tietysti voisin laittaa viestiä että kokeillaan vapaata ruokavaliota 2 viikkoa ja mietitään sitten mitä tehdään.

Mietin tätä kaikkea ja siivosin TuVen ruokakaapin. Meillä on siis ollut yksi keittiönkaappi varattu TuVen ruoka-aineille, jolloin sieltä on voinut vapaasti poimia mitä tahansa ja syöttää TuVelle. Eikä ole ollut myöskään mitään kontaminaatiovaaraa.  Mutta nyt se aika on mennyttä, ainakin toistaiseksi. TuVen myslit hengailee samalla hyllylä minun myslieni kanssa. Samalla tuli todettua että kalliiksi on tullut myös tuo dieetti.  Poronliha tunnetusti kun on aina alessa ja gluteiinitonta evästä saa halvalla. Vaikka kesän jälkeen TuVe onkin sietänyt muita kuin vehnää, ollaan jouduttu pitäytymään gluteenittomassa koska sitä vehnää tungetaan joka paikkaan.

Eipä kai tässä auta muu kuin naputella viestiä keittiölle. Ei tästä jahkailustakaan mitään tule. Täytyy sitten vaan tutkia, purkaa ja altistella jos alkaa jotain ongelmaa ilmenemään.

Tajusin että nyt joutuu itsekin skarppaamaan. Jos enää ei ole TuVen ruokia. Koska mikä järki syöttää hälle eri evästä jos ei ole pakko. Mutta tänäänkin meillä kävi pikku aikatauluhärdelli Keittiksen kanssa ja lounaani on koostunut nakeista, karjalanpiirakoista ja salsalihapullista. Ei ehkä 3-vuotiaan tasapainoinen lounas. No ei tainnut olla kyllä kolmekymppisenkään!

2 kommenttia:

 1. Salsalihapullat, ohje kiitos!

  Ja tsemppiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheh.. suutarin lapset kulkee ilman kenkiä ja kokin perheessä syödään eineslihapullia :)

   Poista