torstai 21. maaliskuuta 2013

Hei poskihampaita omaavien lasten äidit!

(Pisteet kotiin raflaavasta otsikosta!)

Jos pukkaa poskihampaita, rusottaako silloin posket? TuVelle ilmestyi tänään kumpaankin poskeen punainen läntti, ei pahemmin kuuma tai kylmä verrattuna muuhun ihoon eikä ne näytä kutisevankaan.
Tyttö on ollut myös enemmän ja vähemmän kärtty, ja salilta tullessani tungin sormet toisen kurkkuun (pesin kyllä kädet ensin..) ja olin mukamas tuntevani poskessa jotain kovaa ja terävää. Paitsi että eihän poskihammas ole terävä?

Meinaan vaan että onko tää joku uusi allergiaoire (en ala!) vai joku muu juttu. Tarjoilin eilen tytsylle tattarinäkkäriä kera kasvisrasvalevitteen (ei sisällä soijaa/maitoa) ja mielenkiinnolla odotan tuleeko oireita. Olisihan nuo pitänyt yksi kerrallaan testata, mutta en nyt vaan jaksanut. Päätin vaan että ne sopii. Mielenkiinnolla odotan onko punaposkisuus nyt sitten oire jostain, ja jos on niin mistä. Hampaista vai eväistä. En kuitenkaan tänään sitten antanut näkkäriä ja levitettä. Sen sijaan annoin yötä vasten kipparia ja allergialääkkeitä.

Viikonlopun vuosipäivä-suunnitelmat on edelleen hiukan auki. Koko perheen retki Korkeasaareen on harkinnassa, toisaalta se saattaa muuttua koko perheen retkeksi asuntonäyttöön. Äidilleni tänään marisin että haluan jotain tehdä ja mitä voitaisiin tehdä ja kun on TuVekin ja niitä asuntonäyttöjä ja kaikkea. Hän siihen 44 avioliittovuoden kokemuksella tokaisi että tuleehan niitä vuosipäiviä sittenkin kun ei ole näin montaa rautaa tulessa. Joten päädyin itse onnittelemaan itseäni ja ostin nipun tulppaaneita. Justiinsa niitä oikean värisiä! Miten mä oikein arvasinkaan että mistä mä tykkään...

7 kommenttia:

  1. Mä keksin! Menkää Heurekaan katsomaan Body Worlds - näyttelyä. Varmasti mielenkiintoinen :)

    TuVekin voi tulla mukaan. "Alle 8-vuotiaille näyttelyyn tutustumista suositellaan aikuisen seurassa", joten just sopiva teille.

    Niin, ja ette ole säistä riippuvaisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toihan kuulosti hyvältä, ja tosiaan ei olisi sää esteenä!

      Poista
  2. Melko aikaisessa on neiti, jos poskareita jo tekee, mutta tuskin se nyt ihan mahdotontakaan on. Ja kyllä ne poskihampaatkin teräviltä tuntuvat ikenen läpi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin ajattelin et se johtuis jostain muusta, mutta Duodecim on sitä mieltä että ekat poskarit tulee noin 1veenä ja taaimmat sitten pari vuotiaana.

      Toisaalta hampaat on se ainoa asia missä toi lapsi on kehittynyt ajallaan, kun kaikki muu tulee vähän myöhässä :D

      Poista
  3. mä sun viime postauksen jälkeen jäin oikein miettimään jotain kivaa tekemistä teille.. mut en kyllä keksiny mitään!! :D nauratti tuo et miks ravintolaan ei voi mennä. :D oon itekkin ravintolaalalla ja jotenki pystyin samaistumaan vaikka oonki keittiön toisella puolen.

    ja meillä tuli just eka terävät kärjet esiin, sit pikkuhiljaa se koko hammas sieltä alko näkymään. mut meillä ainaki tuntu kestävän ikuisuus ennenku koko hammas oli näkyvis(en kyl tiedä onko vieläkään), ne näyttää kyl ihan jumalattomalta jo noihin etuhampaisiin verrattuna.. :P

    VastaaPoista
  4. Eli ala kallistumaan siihen että se on hammas mikä sieltä tulee. Mahtaa muuten tehdä kipeetä kun sellanen tylppä puskee läpi. Etuhmapaat kuitenkin on melko teräviä ja kätevästi puhkaisee ikenen...

    Keittishän tosiaan suostuu käymään ulkona syömässä vaan pikaruokapaikoissa koska "niiden henkilökunnalla ei ole koulutusta joten ei voi laatua olettaakkaan"...

    VastaaPoista
  5. ei hitsi,enpä ollu ite tajunnutkaan että poskien punoitus ja rosoisuus vois johtua hampaista!meillä on kans neitillä nyt viikon ollu ihan punaset posket ja minä oon ihmetelly että pakkanenko se on puraissu,vaikka ei edes ihmeemmin tuolla viimassa olla oleskeltu.tänä aamuna meiltä kans löyty hyyyyvin kiukkunen neiti,täysin vastoin tapojaan,joten taidanpa tunkea väkisin sormet suuhun minäkin :D ja kyllä meillä kans 1veellä poskihampaita jo on pari,aiemmin on kyllä tullu huomaamattomammin(tai oireilut on peittyny korvakierteen jalkoihin...)

    VastaaPoista