sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Sooloilua

Tänään morjenstelin naapuria kun hän lähti kissan kanssa ulos (jep, naapurin mirri ulkoilee ainakin kahdesti päivässä flexissä) yhdeksän aikaan. Itse olin sen sijaan tulossa lenkiltä!
Sitä se teettää kun kersa herää 6.07, ehtii juoda aamukahvit ja lenkkeillä rauhassa ennenkuin muu lähiö herää.

Siinä lenkkeillessä tulee pohdittua kaikenlaista tärkeää, mutta useimmiten kaikkia elämän sivuseikkoja. Esimerkiksi tänään tajusin olevani soololenkkeilijä. Aimmin kun lenkkeilen kaverin kanssa, vedettiin aina se sama pururata läpi, ja kellotettiin aikaa. Se oli ihan jees. Mutta nykyään kun mulla on kaksi vakilenkkikaveria, Keittiömestari ja yksi naapurin äippä, valitsen kuitenkin usein sen kolmannen vaihtoehdon, itseni.
Keittiömestari on sellainen löytöretkeilijä; "mennääks tosta"tai "kato tota ojaa". Tai sitten se jää valokuvaamaan jotain puunrunkoa.
Naapurin kanssa lenkille lähtee usein mukaan vanha koira, joka köpöttelee omaa tahtiaan ja jää haistelemaan ja maistelemaan kaikkea. Näillä lenkeillä myös juoruillaan kaikkea mahdollista, joten lenkkeily on enemmän sosiaalinen kuin urheilullinen tapa.
Ei siinä mitään, kumpikin puolustaa paikkaansa, mutta tänään(kin) oli ihana mennä omaa tahtia, omaa reittiä.

Niin ja sitten tyhmä kysymys. Mitä tarkoittaa karkeampi ruoka 8-kuisella vauvalla? No okei, ymmärrän kyllä että ruokaa joka ei ole ihan samettisen sileää, mutta kuinka paakkuista sen kuuluisi olla? Eilen yritin syynätä kaupassa valmisruokia, jos niissä olisi näkynyt vähän se ruoan rakenne, mutta kilin kassit. TuVehan on syönyt kaikki kiinteät ruokansa karkeusasteella "kaurapuuro" kun olen ollut niin kamalan laiska niitä sileäksi surruttamaan ja nuo karkeammatkin on uponneet.
Pitäiskö nyt siirtyä luokkaan "kokonainen riisin jyvä" vai peräti "peukalon pään kokoinen pala perunaa"?
Tavallisen järkevä äiti varmaan vaan kokeilisi jättää ruokaa karkeammaksi, ja katsoisi millainen sörsseli uppoaa, mutta pieni uusavuttomuus mun sisällä herää ja pitäähän tätäkin täällä kysellä!

6 kommenttia:

 1. Jostakin luin että 8kk ikäiselle voi antaa esim. Porkkanaa ym raakaraasteena. Enpä lähtis vielä tolle meidän mukelolle raasteita antamaan. Toki hänhän on vasta 7kk ja 1 viikkoa vanha :D

  Entä jos kokeilet keittää vaikka bataattia ja muussaat sen vain haarukalla? Mä meinaan lähipäivinä keitellä riisiä ja sekoittaa niitä vihannessoseeseen. Sillä saa ainakin vähän karkeutta eväkseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TuVe on syönyt n kuukauden avokado/tuorekurkku-settiä, missä oon vaan kurkun raastanut sekaan, että tuoreraasteiden kohdalle voin vetää onnistuneen ruksin :)
   Toi riisi oliskin kätevä, ite syön sitä paljon ni sain muksulle samalla mutta yllättäen se ei sovi.

   Poista
 2. 8-kuukautiselle ei tarvitse soseuttaa mitään. Haarukalla pienentäminen riittää hyvin. Ja pikku hiljaa ruuasta voi antaa tulla hieman *krouvimpaa* On kurjaa, jos lapsi syö parivuotiaanakin vielä soseita ja kakoo kaikkien palojen kanssa.

  Sormiruokailua kannattaa myös kokeilla, vaikkapa osittain.

  Kurkkaapa prinsessakeittiön pientä sormisyöjää. Niin liikuttava :)

  http://www.prinsessakeittio.fi/2012/08/spaghetti-ai-pomodori.html

  Toivottavasti Veera ei pahastu, vaikka linkitän sormisyöjän tänne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneksi meillä ei ole vaaraa että tyttö ei kokkareita sietäisi, sen veran laiska on äitinsä mitään soseuttamaan kunnolla.
   Sen sijaan kahdeksan bataatti kilon pienentäminen haarukalla kuulostaa sangen työläältä :)
   Ostan muusinuijan, ajannee saman asian kuin haarukka?

   Sormiruokaa ollaan tarjottu siitä päivästä kun siirtyi syömään kiinteitä, näin ruoka-aineallergiat jää kiikkiin ihoreaktioina (ennen kuin ruoka menee mahaan asti). Tyttö on vaan niin hienohelma ettei oikein halua sormiruokailla; kaikki pehmeä/kylmä/kostea näyttää vain ällöttävän, eikä niihin haluta koskea...

   Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 3. Oma seura on ihan parasta seuraa!!! Lenkillä, puntilla, kotona, joka paikassa! Mä rakastan mua nii hirveesti! :*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot oikeessa, ja harvemmin tulee itsensä kanssa kinaa reittivalinansta, treenipainoista tai siivouspäivästä.
   (vaik ei toi KM paljon ota kantaa mun siivousoperaatioihin, mutta mulla onkin vähän kyseenalainen suhde pölkkäriin)

   Poista