lauantai 27. lokakuuta 2012

Eniten ärsyttää kaikki

Koska kotiäidillä on kiire, en ole ehtinyt vaihdattaa autoon talvirenkaita. Enkä sitten kesärenkailla viitsinyt luistella salille eilen tai tänään. Jos huomenna?

Täten haluan myös kertoa että sanat "vauvis" ja "hampominen" aiheuttaa savun tuloa nenästä (tai kirsusta, eheheh). En tiedä miksi nuo sanat ärsyttää, ovat aina jotenkin olleet musta omituisia. Pihalla kun keinutin TuVea paikalle ilmestynyt kanssaäiti sitten räjäyttikin potin kyselemällä että hampooko meidän vauvis?
Hampominen on niin lähellä lampomista. Tosin en ole ihan varma tarkoittaako lampominen mitään.
Vauvis nyt vaan on kielen pahoinpitelyä.
Ja hei, koska mä sanon näin, on tämä asia absoluuttinen totuus.

Tolla vauviksella muuten tosiaan on se hiivatin hampominen käynnissä. Yläkertaan on puhjennut hammas nro 3, nelonen on kohta läpi. Tiedä sitten johtuuko koko yläikenen turvotus noista kahdesta tulevasta hampaasta, vai puskeeko sieltä samaan syssyyn yläkulmuritkin?

Tulis vaan nekin hampaat läpi, niin voisin sitten retostella muskarissa. Siellä on yksi pätijä-äiti, jolla on samanikäinen tyttö kuin TuVe. Jokaikinen muskari kerta hän ystävällisesti kysyy mitä temppuja TuVe osaa, ihan vain päästäkseen kertomaan mitä hänen tähtityttönsä osaa (jolla ei muuten ole yhtään hammasta ja sekös äitiä selvästi ketuttaa).
Joo, TuVe ei osaa kontata, ei nouse konttaus-asentoonkaan, ryömii auttavasti, ei osaa istua itse, ei nouse tukea vasten. Tuo ei muuten osaa puhuakaan sanaakaan, ei myöskään käytännössä edes jokella tavuja.
Mutta tuo kolmihampainen tyttö ei myöskään karju kuin tapettava sika joka kerta muskaria alusta loppuun (oliskohan tytöllä pahasti muskari päikkäriaikaan, se nimittäin pitää joka kerta alusta loppuun niin karmivaa huutoa).

Että silleen. Mukavaa lauantaita niille joilla ei ole käpy männynjuuria myöten nenässä.

13 kommenttia:

 1. Kun mulla nyt noi lasten vauvakirjat olivat tossa käden ulottuvilla, niin tarkistin asiaa. Ja oikein muistin: Isompi oli yli 9 kk kun sai ekan hampaansa ja Pienin oli melkein 11 kk, kun eka lego tuli suuhun, joten ei kannata huolehtia kehityksestä ainakaan hampaitten osalta. Isompi sanoi "äiti" 11 kk iässä ja Pienin saman 1v 1 kk iässä. Eli nää on ihan pyllykohtaisia, milloin mitäkin oppivat. Kohta TuVe juoksee niin, että toivot, että ryömisi vielä. :)

  Käpy pois nenästä. Raapii.

  VastaaPoista
 2. En mä silleen ton kehityksestä oo huolissani, ärsyttää vaan se äiti joka haluaa koko ajan vertailla kehitystä. Viimeks sanoin sille just jotain et kaikki on yksilöitä ja ehtii TuVe seistä jaloillaan loppuelämänsä ni vielä joutaa makoilemaan. Mut jotenkin sekin kuulosti vähän puolustelulta. Käpy nenässä muuten lienee osittain hormonaalinen, huomasin kun kalenteria katselen.

  VastaaPoista
 3. Sillä äidillä taitaa itsellä olla huoli lapsestaan ja siksi on innokas vertailemaan. Ärsyttävää siltikin. *huok*

  Ai, SELLANEN käpy... :D

  VastaaPoista
 4. Räkyli! Siis RÄ-KY-LI. Se on sana jota en tiennyt olemassa olevankaan, mutta kerran kakaroiden kans leikkipuistossa ollessani kuulin sen. Ko Jadella oli räkyli nenässä. Jade... Räkyli... Huhhui. Meillä se on nyt ja aina räkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Räkyli? Meneeköhän meillä taas kasvatus pieleen kun täälläkin valuu ihan vaan räkä?
   Toisaalta ei ole myöskään Jadea, Janea saati Tarzaniakaan :)

   Poista
  2. joo ja ko omakotitalolähiössä asutaan, satun tietämään että Jadella on perinsuomalainen sukunimi. Ei natsaa yhteen minun mielestä.
   Se on sama ko yks puolitutun lapsi. Poika on Lucas ja sukunimi alkaa kuitenki K:lla suomalaisittain. Ei natsaa, ei mitenkään.
   Mitähän se hellu tykkäis jos ehottaisin tään tulokkaan nimeksi Ramboa. Tai Tarzania.

   Poista
 5. vauvis? hampominen? ARE YOU KIDDING ME?!!!
  *naurua*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietkö kun kuuklailin illalla, niin selvis että nää edellä mainitut sanat on ihan aktiivikäytössä täällä blogimaailmassakin?

   Mä luulin et kyse on vaan yhdestä kajahtaneesta äidistä :D

   Poista
 6. Meillä seistään, tyttö 6kk ja toivoisin että makaisi välillä...noi sanat oli ihan uusia vaikka blogimaailmassa minäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näemmä oo koskaan hyvä (ei sovi maata saati seisoa siis :D)
   En viiti niitä blogeja täällä linkata, ettei tule kenellekään paha mieli ;o)
   Kiitos kommentista!

   Poista
 7. Voi jee! Toihan on ihankuin Ylefemman Solsidan-sarjasta. Siinä ne mammat kilpaa kehuivat kultapieniään toisilleen.

  Sinähän järki-ihmisenä tiedät, ettei lapsia ja niiden kehitystä voi/kannata vertailla. Ja että kehityksen skaala on tosi laaja. Ja, että aikaisista hampaista ei ole mitään etua myöhemmässä elämässä.

  Hampominen (never heard)?, räkyli? Mikäs se ruskea haiseva sitten vaipassa on? Paskuli? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis kyllähän mä tiedän et kaikki kehittyy tavallaan. Mut mua vaan rasittaa se äiti ja sen jatkuva tenttaaminen... Älä nyt sano ettei aikaisista hampaista ole etua, se kun on ainut asia missä tuo meidän likka on sitä tähtityttöä edellä! :D Toi paskuli oli ihan loistava! Tarvii ottaa käyttöön.

   Poista
 8. Eikös lampominen ole sitä, kun lammas synnyttää?

  Tenttaajien kanssa voi yritää omaksua toisesta korvasta sisään, toisesta ulos -tekniikan. Helpointa on esittää hajamielistä. Ei se jaksa enää neljättä kertaa kysyä. Ehkä. :)

  VastaaPoista