sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Aivomato

Jos päässä ikuisella repeatilla soiva biisi on korvamato, niin miksi kutsutaan sitä että päässä jumittaa jokin lause tai yksittäinen sana? Niin pitkään kuin muistan, on korvien välissä oleva kiisseli ollut niin tahmeaa, että sinne jumittuu joku asia. Tavallisilla ihmisillä se on yleensä biisi, mutta meikäläisellä on tässä asiassa asiassa ollut vähän laajempi asetus. Yleensä lause tai sana on sellainen, minkä olen jostain lukenut. Sen ei sinällään tarvitse olla mitään ihmeellistä tai merkityksellistä, jostain syystä ne vaan jää mieleen. Muistelen, että jokin aika sitten päähäni oli jymähtänyt sana "kaleidoskooppi". Ei mitään käryä mistä se sinne oli pelmahtanut, mutta tasaisin väliajoin se mieleeni pulpahti. Siis vaikka juuri ennen nukahtamista tai kaupankassalla tai telkkaria katsellessa. Ääneen näitä jumisanoja en kuitenkaan taida hokea? Tai ainakin uskon niin.

Välillä ei riitä yksi sana, vaan kyseessä voi olla pidempi hokeama kuten nyt "BLW eli baby lead weaning", eli tuo koko ritirimpsu kirjainyhdistelmästä noihin lontoonkielisiin sanoihin pulpahtelee mun kostuneissa sahajauhoissani. Tuon sentään muistan lukeneeni jostain blogista noin kuukausi sitten. Mikähän siinäkin on että tuo mun päähäni jäi, sillä TuVen kohdalla ei tarvitse miettiä mitänä lapsentahtista rinnasta vieroittamista kun se on jo tapahtunut?

Tilttaako mun korvienvälinen boxini totaalisesti, vai tunnistaako joku itsessään samoja piirteitä?

3 kommenttia:

 1. No tuota. Mä olen nyt vartin miettinyt, että tunnistanko samoja piirteitä, mutta valitettavasti mun on ilmoitettava, että sanat tai lauseet ei jää mun päähäni pyörimään samalla tavalla. Sitä kuitenkin inhoan, että Robinin Frontsiden Ollien pelkät alkusävelet saa kuupan soimaan ja kauan. Pitää turvallisuuden nimissä kuunnella autossa vain cd-levyjä. :)

  En silti ole ihan varma tarkoittaako lauseiden päässä pyöriminen sitä, että korvien välinen boxi on tilttaamassa totaalisesti. Ehkä mun kotiäitiysvauva-ajoista on vaan niin pitkään, etten muista niitä sanoja ja lauseita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos yrityksestä.Tällä otannalla voidaan siis sanoa että mun sahanpurut on jo homeessa :)
   Varsinkin kun tää sana-jumi on esiintynyt jo kaaaauan ennen tiineyttä ja lapsensaantia.. Valuvika etten sanoisi.

   Mutta nuo ehdat korvamadot on karseita, ja mikähän siinä muuten on että toi mainitsemas biisi riivaa monia? siinä on kyllä hitintekijä ollut paikallaan.

   Poista
 2. Mulla tilttaa kanssa. En kerro enempää. Vai kertoisko. Hitto. Hoen joskus koiralenkillä äänettömästi (joskus yritän ääneen,kun ensin vilkaisen ettei ketään tulee eestä takaa sivusta) bötiböi manitou. Noita kahta sanaa. En tiedä mitä ne tarkoittaa, en ole mielestäni kuullut tai lukenut kumpaakaan mistään. Mutta suu haluaa sanoa ne. Tai siis joo, olen googlettanut manitoun, mutta se ei merkitse eikä kerro minulle mitään, en ymmärrä miksi nuo sanat ovat päässä.

  VastaaPoista