perjantai 26. huhtikuuta 2013

Tungen kohta sangollisen hiekkaa teidän housuihin!

Pitäisi kiroilla vähemmän, kuulemma. Sain palautetta hiekkalaatikon reunalta. Missäs mä sitten näitä luonteeseen kuuluviani ärräpäitä lasken kun töissä jo himmailen kielenkäyttöni?
Nyt olen onnellinen että muutetaan, päästään näistä pikkusieluista (joojoo, tiedän kyllä että kiroilu on rumaa, mutta mulla oli syyni. Terveisiä Keittikselle).

Suunnittelin myös kertovani tulevassa tuppukylässä TuVen olevan olevan 4 kuukautta todellista nuorempi. Nykyään nuo hiekkalaatkon reunalla istujat eivät viitsi odottaa edes että me päästäisiin TuVen kanssa kuulokantaman ulkopuolelle, vaan ihan reippaasti siinä kuin keleistä puhuessaan ihmettelevät keskenään että miten toi lapsi (TuVe siis) ei vieläkään kävele tai puhu, onkohan sillä kehitysvammaa tai viivästymää. Tänään yksi hyväkäs multa kysyi että puhutaanko meillä kotona? Joo ei puhuta, jätetään vaan lappuja jääkaapiin oveen ja jos oikein verbaalisiksi ruvetaan niin saatetaan iloisesti huudahtaa että vittusaatanaperkele.
Mutta jos tuolla tulevassa ktoikunnassa kuvittelisivat TuVen olevan 10-kuinen, niin tuo ilmeisesti susien kasvatti kävisi normaalista lapsesta... kerrassaan briljantti idea, eikö totta?

Painepesuri sai kaverin, nyt meiltä löytyy myös tuhkaimuri. Keittiömestari vakuutteli sen olevan tuikitarpeellinen väline, mä voin vaa kuvitella sen käyttötarkoituksen ja -tarpeen.
Kuinkahan paljon meille tässä neljässä viikossa kertyy "ylimääräistä" muutettavaa?

4 kommenttia:

 1. Joo ette te tuu pärjäämään omakotitalossa ilman tuhkaimuria. Meilläki on. Ja takka kans. Onko teillä? 2kertaa on imetty takka tyhjäksi (se käy muuten kerran vuodessa pakosta (vakuutushommia) nuohoojaki tyhjentään takan röörit), joten ei se ihan ole tainnut kahen imurointi kerran kans hintaansa haukkua. Kivasti vie muuten tilaa se imuri kodinhoitohuoneen kaapeista.
  Niinku se toinen, eiku kolmaas, tuiki tarpeellinen tavara omakotitalossa asujalle. Nimittäin jauhesammutin. Meiltä löytyy. Seki on selannen tosi kätevä ja tosi iso. Ja siltikään en osais sitä a)käyttää, b) oikeasta kaapista hakia jos tulipalo tulis. Mutta siis meillä kuiten ON jauhesammutin. Ostakaa tekki.
  Voi ku mie pääsisin näissä hormonihöyryissäni sinne teän hiekkalaatikon reunalle kenottaan. Voisin valaista ihan sopuisasti, oikeinki rakentavassa hengessä niitä sun "äitikavereita". En mie pahalla niiden sanomisia oikasis, sen kuvan siitä vain sais ko en enää osaa (kuulema) nätisti mitään sanoa. Mutta ko mie en jaksa junassa istua päivää ja lentopelko on ihan hirviä, niin en pääse teille asti. Mutta muista sie kiitellä kovin kauniisti niitä hiekkalaatikkohirviöitä kommenteistaan sitte viimeisellä leikkikerralla ennen muuttoa. Lapsuudesta jääny mieleen "kun mä teistä erkanen, sen katson voitoksein" sanonta, äiti sitä aikoinaan viljeli puheessaan...

  VastaaPoista
 2. Ei voi olla totta, että vielä nykyäänkin jotku viitsii ja kehtaa ääneen kehuskella omien lasten varhaisia taitoja saati sitten arvostella muiden lasten kehitystä. Mun omien lasten kävelemisen ja puhumisen aloittamisessa oli melkoisesti(kuukausia hehheh) eroa ja ei todellakaan ollut mitään väliä. Lopputulos on ihan sama.
  Kyllä neuvolajärjestelmä pitää huolen siitä, jos on jotakin elimellistä häiriötä niin sieltä ohjataan eteenpäin. Nykyään ihan turhankin aikaseen. Lapset on yksilöitä ja kiinnostuvat eri asioista.
  Onnea vaan muuttotouhuille ja toivottavaksi uudessa asuinpaikassa on mukavia naapureita ja löytyy leikkikavereita.
  Jatta

  VastaaPoista
 3. Tiedätkö, tuo lasten kehityksen vertailu ja kehuminen on vaikeaa myös toisin päin! Kaikilla (varmaan, melkeen, ehkä... no...) on joku sellainen taito, joka opitaan paljon keskiarvoa ja käyriä aikaisemmin. Joku kääntyy aikaisemmin, hymyilee aikaisemmin, kävelee, puhuu, pottailee, konttaa jne normi-vaaahtosammuttajaa nuorempana. No uskaltaako tästä äiti puhua ja pukahtaa: ei varmana, koska kuulikunta ihan taatusti pitää sitä ylpeilynä, valehteluna tai liioitteluna. Eli kenellä onni on, se onnen kätkeköön. Tämä muuten varmaan on joku luterilainen luonteenpiirre, eikö.

  VastaaPoista
 4. Kiiperi; no onneks uudessa talossa on myös puulämmitteinen sauna, joten jos se vaikka tuplais ne imurin käyttökerrat :D

  Jatta; jep, luotan että neuvolassa sitten reaoivat jos on tarve. Tuo taitaa olla vaan luonteeltaan laiska :D

  Roz; olen huomannut tuon saman, koskaan ei ole hyvä. Ja TuVe on ainutlaatuinen siinä ominaisuudessa, että se ei ole mitään tehnyt "ajoissa", vaan kaikki temput on tulleet aina myöhässä keskivertoa. Laiska mikä laiska..

  Pakko olla tosiaan joku lutku-piirre, kun mikään ei kelpaa (kenellekään) :D Mutta tuo kuvailemani tilanne kävi niin, että leikin TuVen kanssa kahdestaan hiekkalaatikolla ja nämä kävelevien ja ruunerperisten lasten äidit siinä viereiselle penkillä sitten arvostelivat TuVen konttaaamista ja mölinää. Ei siis käyty edes mitään keskustelua, vaan avoimesti siinä metrin päässä arvostelivat meitä..

  VastaaPoista