sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Mitä jäi käteen?

Älkää ystävät hyvät kysykö tuota ensi kuussa. Palkoista olivat maksaneet mulle normipalkan nyt, eivät siis huomioineet puolittunutta työaikaani. Liiat rahat vähennetään ensi kuussa. Ottavat siis ylimääräisen puolikkaan pois jo puolitetusta palkasta. Eikö kuulostakin hyvältä? Sanoinko muuten jo että ensi kuusta olen kahden asunnon loukussa?
Toisaalta, sitten joskus kun maksetaan vain uutta asuntolainaa ja olen taas täysipainoisesti töissä voi muistella tätä kevättä jos tilillä tuntuu kevyeltä...

Otsikon kysymyksen mulle esitti meidän naapuri, lähinnä tarkoituksenaan tiedustella muuttuiko meidän iloisen ydinperheen elämä isäkuukauden aikana, eli koettiinko kotitöissä uutta balansoitumista tai sainko mahdollisesti palvontaa kohdalleni siitä kuinka taitavasti olen kaiken hoidellut.

No aika hiljaista on. Ainoa asia missä Keittiömestari kunnostautui, oli tiskikoneen käyttö. Muut kodinhoidolliset työt on näemmä meikäläisen etuoikeus. Sitten taas kun tuntee mut ja tietää esimerkiksi miten sairas suhde mulla on siihen hellanringin hinkkaamiseen, tuskin mitään mullistavaa odottikaan tapahtuvaksi.
Toinenkin asia on vakio; Keittiömestarin päiväunet. Kun se oli töissä, tuli se kotiin ja huokaisi kuinka rankka päivä on ollut ja vetäytyi päivunille. Kun mä tulin töistä,  Keittiömestari oli ollut TuVen kanssa päivän, huokaisi Keitiömestari kuinka rankka päivä on ollut ja vetäytyi päiväunille. Meinasin nykäistä tästä asiat pienehköt palkokasvit nenääni, mutta en sitten jaksanutkaan. Haaveilin vaan päiväunista.

No mitäs TuVelle jäi käteen? Hän oppi uudelleen yöhörppimisen (tästä muuten koulutauduttu pois onnistuneesti!). Toisaalta kontaamisen ja pystyynnousun taitokin tuli tässä kohdin mutta Keittiömestaria siitä tuskin on kiittäminen. Tyttö on myös oppinut kippistämään. Vähintään kerran yhdessä syödessä hän nostaa tuttipullon tai mukinsa kohti ja odottaa että hänen kanssaan skoolataan. Ja sekös onkin sitten lystiä.

Huomenna starttaa uskomaton yksvee-synttäriviikko. Pitäisi vielä yksi päivä ponnistella töissä (johan tässä jo kolmena päivänä olinkin), sitten voin rauhassa keskittyä bileiden suunnitteluun ja toteutukseen.  TuVen mummolla on vissiin lähtenyt myös lapasesta, se on hamstrannut varmaan kaikki mahdolliset koristeet 1-vuotisteemalla jostain Rovaniemeltä etelään! Voi ollakin että synttäreiden teema ei olekaan HelloKitty tai liila tai pallot vaan yksinkertaisesti yksvee! Huikeeta.

3 kommenttia:

 1. Meillä isompi mies ottaa myös aina päikkärit töistä tullessaan ja hermot menee, koska siinä vaiheessa mä yleensä odotan, että saisin edes leivän syödä rauhassa niin, ettei pienet sormet tunkisi juuston väliin :)

  Mukavaa yksvee viikkoa! Ja niin, se varrellinen rikkaimuri on ainakin täällä huushollissa ihan ehdoton juttu. En antais pois vaikka maksettais!

  VastaaPoista
 2. Ihana skoolari!!! :)
  Multa olikin mennyt ohi teidän "kahden asunnon loukku". Saako kuitenkin onnitella uudesta kodista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole vielä aihetta onnitella, kahden asunnonloukku tarkoittaa nykyistä asuntoa ja sitä mun poikamisboxia joka on ensi kuusta lähtien tyhjillään :)

   -Kirsu joka ei taaskaan jaksa kirjautua-

   Poista