torstai 10. tammikuuta 2013

O-ou

Tänään kävin lunastamassa kortin firman salille. Ja huomenna herään 5.40 käydäkseni vesijuoksemassa ennen työpäivän aloitusta. Tuli kiire, vaikka suunnittelin että rauahssa aloitan työt ja katson kuinka perheen rytmit ja dynamiikka sallii mun jumppailut (ja ennen kaikkea oma väsymystila). Kummasti tuli potkua harrastuksen aloittamiseen kun työkaveri eilen varovasti onnitteli uudesta raskaudesta. Ou-Jee. Toisaalta, katselin omaa profiiliani ja se kaikki ylimääräinen joka aiemmin oli somasti ympäri kroppaa, näyttää nyt majoittuneen tuohon tissien ja polvien väliin. Näytin omaankin silmään aika tiineeltä. Tosin puolitoista viikkoa töissä on karkoittanut 3 kiloa. Uudenvuodenaattona oli kyllä kaikkien pöhöjen äiti kun itseni punnitsin, mutta säännöllinen ruokarytmi ja vierottuminen keksikaapilta on saanut siis edes nesteet liikkeelle.

Jottei jumppaaminen veisi liikaa tilaa mielestä, aiheuttaa TuVe mulle harmaita hiuksia. Käytiin neuvolassa ylimääräisessä kasvukontrollissa (lääkärin pyynnöstä), eikä tulokset oikein kenenkään mieltä hivelleet. Painoa oli tullut kahdessa ja puolessa kuukaudessa 300grammaa, ja pituutta yksi onneton sentti. Ns tavallisella lapsella tuo olisi kuitattu olankohautuksella, mutta meidän tyttösen jo muutenkin lehmän häntää tavoittelevat "kasvu"käyrät romahti, taas. Neuvolantäti kyllä tsemppasi, että minkäs tilanteelle mahtaa, eihän me tuota huvin vuoksi dieetillä pidetä. Mutta jotain tarttis keksiä. Lähinnä jotain rasvaista ja hiilaripitoista tarvitsisi keksiä. Eilen viimein alkoi vehnä kokeilu joka aiheutti ihottumien lehahtamisen, mutta yö meni semi ok joten kokeilua päätettiin sitkeästi jatkaa ainakin pari päivää. Sitten on suunnitelmissa testata kookos, tai lähinnä kookosrasva tai -öljyksikö sitä enempi kutsutaan?
Saatiin tutulta tukkurilta (Keittiömestarin kontakti, yllättäen) jotain riistapakastetta. Paketissa luki että se olisi kotimaista tarhattua saksanjotain (hirveä, peuraa? en muista enkä jaksa mennä pakastimelle katsomaan). Mietittiin että voisi sopia TuVelle kun poro näyttää sopivan. Mutta porot syö jäkälää. Syökö tuollaiset tarhaeläimet mahdollisesta kotimaisia viljoja? Koska kana, possu ja nauta ei sovi, ilmeisestikin juuri sen takia että syövät viljaa. Keittiömestari oli sitä mieltä että ei ne viljaa syö, muuten siitä lähtisi se itse riistan maku? Voisihan tuota silti kokeilla. Ehkä.

Ensi viikolla jumppaa sitten äiti ja tytär. Neuvolantäti tökkäsi käteen myös fysioterapialähetteen tuon motoriikan kehittymättömyyden vuoksi. Vaikka itse veikkasi turhaksi reissua kun hänenkin mielestä tuo TuVe on sellainen rauhallinen tarkkailija enempi kuin menijä, mutta ohjeistus on tässä vaiheessa lähettää eteenpäin joten niin tehdään.

Kaikesta huolimatta ja juurikin siksi oikein hyvää viikonloppua.

5 kommenttia:

 1. Voihan kurjuus, noita vaikeita ruokapohdintoja. Toivottavasti se peura(mikälie) sopisi TuVelle. Oletteko saaneet lähetettä ravitsemusterapeutille? Luulisi, että sellainen osaisi neuvoa noissa liha-asioissa ja vinkata korvaavia juttuja, joita voisitte kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarjosi neuvolantäti raitsemusterapeuttiakin, mutta haluan käydä lääkärillä ensin/taas/vielä (ja se terapeutti joka hoitaa täällä vauvoja piti jonkun luennon kiinteiden aloituksesta jonka kävin joskus kuuntelemassa eikä hän mua oikein ammattitaidollaan vakuuttanut).

   Poista
  2. Totta, että paljon on kiinni terapeutin ammattilaisuudesta. Eipä sitä sellaiselta viitsi neuvoja ottaa, johon ei luota tai jolla ei ole mitään erikoista tai uutta kerrottavaa. :/

   Poista
 2. KeksiKAAPPI? :D Mä en vois ikinä pitää mitään herkkukaappia kotona, söisin sen aina tyhjäks. Parempi ku ei osta kaupasta tommosia, paitsi tietty herkkupäivinä. Onhan niitä tietty ihmisiä joilla on parempi itsekuri..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oikeasti vaan hylly kuiva-ainekaapissa :D
   Ennen mäkään en pystynyt vastustamaan herkkujen huutoa kaapista, mutta kun tiputtelin ne 25 kiloa opettelin sietämään keksejä kaapissa.
   Jotenkin tuo kotvuosi, jatkuva unenpuute, huoli ja ahdistus sitten laukaisi sen että kävin/käyn siellä kaapilla _koko ajan_ (nuo mainitut syyt tunnetaan myös toisella nimellä; tekosyinä..)

   Poista