tiistai 27. joulukuuta 2011

Opin vuonna 2011 4 asiaa

Toivottavasti olen oppinut muutakin, mutta nämä tuli tänään mieleen. 

Että vielä 2000-luvulla saattaa joku mies kuvitella, että kodinkone on oiva joululahja puolisolle. Kiitän onneani että ne tarjous kuivausrummut joita Keittiömestari meni katselemaan, oli myyty loppuun. Joten sain navigaattorin. Ei ehkä jotain mitä mä olin odottanut, mutta selitys oli aika liikkis. Mun auto kuulemma tarvitsee navigaattorin, sillä Keittiömestari ei osaa ajaa meidän suunniteltuun synnytyssairaalaan (ei se muuten osaa niihin kahteen muuhunkaan potentiaaliseen vaihtoehtoon..). Ja onhan tuo navigaattori ihan kiva lelu.

Että tiineenä ei riitä että syö yhden edestä, mutta kahden edestä on liikaa. Terveisiä vaan neuvolatädille. Tänään se ensimmäisen kerran puuttui painonnousuuni, eikä välttämättä yhtään liian aikaisin. 15kiloa ekasta neuvolasta, 18 kiloa "normipainosta". Ja vielä on turpeimmat ajat edessä. Terkkari sanoi, ettei rupea mulle saarnaamaan, eikä neuvomaan dieettien kanssa, kyllä aikuinen nainen tietää mitä tekee, varsinkin tällä taustalla (olen kertonut parin vuoden mittaisesta painonpudotus projektistani, ja ahdistuksistani nousevia lukuja kohtaan). No tämä aikuinen nainen sitten menee töihin ja tempaisee puolikkaan puolikaan konventirasian (oli muuten vasta tämän joulun toinen konvehtirasia, Keittiömestari ei niistä piittaa joten en ole viitsinyt ostaa). Mutta oikeasti olen vähän pulmissani tämän syömiskuvion kanssa, normiannokset ei riitä, mutta mättänyt ruokaa selvästi liikaa ääntä kohti. Okei, olen herkutellutkin, mutta en nyt ihan 18 kilon edestä.

Että kaikille naisille ei välttämättä tule raskausarpia, toiset alkaa vaan muistuttaa Chewbaccaa vatsan alueelta! Siis oikeasti, tästä ei kukaan kertonut saati varoittanut. Luulin pitkään että vaan kuvittelin, mutta esittelin mahaani vesijuoksukaverilleni, ja hän vahvisti että olen tuuheimillani vatsan alueelta.

Että jostain syystä tunnen tarvetta salailla reaalielämän tuttavuuksilta sen faktan, että Keittiömestari ei ole raskauteni aikana koskenut kertaakaan mahaani. Vaikka se onkin kiellettyä aluetta muilta, tuntuu hassulta että se ihminen joka saisi koskea ei halua (tai uskalla). En viitsi varsinaisesti kerjätä, että hiplaa mun karvaista ja tutisevaa perunasäkkiäni. Saattaahan tuo olla että meikäläisen fiilikset on niin ennalta-arvattavissa, ettei se viitsi ottaa riskiä ja menettää käsiään jos mä vaikka puren.
Kun kahvipöydässä sitten jostain syystä joku ottaa aina asian esiin, että miltä tuleva isä näyttää kun jälkikasvu antaa kenkää mahan läpi tyydyn hymisemään kryptisesti.

4 kommenttia:

 1. Voi, navigaattoriselitys OLI liikkis. :) Repesin niin tota kryptistä hyminää. :D Seuraavan kerran, kun PB alkaa polkan, niin lättäset KM:n käden masulle tyyliin "meillä muhiikin täällä tuleva Beckham tai Wahlström, tsekkaa ite". Jos hää tykkää, niin eiköhän tosta kannustuksesta hiplaa masua jatkossa riesaks asti tai jos ei oo sen juttu, niin ei toistamiseen räplää rantapalloa. Ei se välttis oo huono juttu jos ei oo sen juttu. Jos teillä vaan on joku jing&jang -kuvio: sä et tykkää että sun masua lääpitään ja KM ei tykkää lääppiä masua? Match made in heaven? :)

  VastaaPoista
 2. Mä lihoin ekan raskauden aikana sellaiset 26 kiloa, ja raskautta seuraavan vuoden aikana paino tippui rytinällä 36. Siinä vaiheessa kilot putoavat suhteellisen helposti, etenkin jos imettää, joten ei kannata kamalasti pelkistä kiloista stressata jos vointi muuten on hyvä. Sokeria ei tietysti kannata syödä kamalasti kerralla, ettei vauva saa mitään sätkyä.
  Miehet on outoja. Jotkut eivät uskalla koskea vauvoihinkaan, kun nehän voivat mennä rikki, saati sitten mahan läpi kun ei näe mihin kohtaan käsi osuu.

  VastaaPoista
 3. Joku suurperheen äiti sanoi mulle, että mahassa kasvavan vauvan tarvitseman "ylimääräisen energian" määrää vastaa yhtä leipä ja yhtä lasillista maitoa päivässä. Eli mantelileipää ja tilamaitoa ;)

  VastaaPoista
 4. Acata; joo, tää meidän suhde on tulkittava taivaalliseksi tulitikuksi :) Mutta ehkä on parempi ettei se käy sörkkimään, voihan se olla etten mä tykkääkään..

  Veela; mä en tällä sukuperimällä ja rintavarustuksella oikein uskalla luottaa imettämisen onnistumiseen, vaikka se tietysti olis tavoitteena ja toiveena. Mistäs näistä koskaan tietää.. Otin omaksi tavoitteekseni kuitenkin pitää painon nousun alle 30kg:ssa, koska sen verran tiedän kokemuksestani pystyväni pudottamaan :D
  Tuosta mahan läpi koskemisesta, justiinsa tänään mun oma isä sanoi että on aika friikkiä kun lapsenlapsesta näkyy ja tuntuu vaan takamus (Paavobirgitta yritti pakittaa keuhkojen vierestä pihalle)

  Toppis, juu tiedossa on hyvin tarkkaan kuinka paljon energian tarve lisääntyy, tai lähinnä on lisääntymättä. Musta tuntuu että painonnousu on raskausaikana lähinnä henkinen tila: kun työpäivän kannattelee sitä sätkivää perunasäkkiä, ja väistelee vessahätää sekä tyhmiä kysymyksiä siitä kuinka pitkällä on ja taivasteluita siitä kuinka iso/pieni/tai muuten vaan väärän mallinen maha on ja on ylettämättä asioihin joiden haasteellista sijaintia ei aiemmin edes osannut ajatella (en esimerkiksi yllä töissä kaappini ylähyllylle). Ja töistä paluumatkalla itskeskelee puhtaasti väsymyksestä kun ei ole nukkunut pariin kuukauteen ja työt kasaantuu ja joku on sanonut ilkeästi, enkä lähde sanomaan tähän mitään niistä hormoneista...
  Niinkun kaiken tämän jälkeen tulee kotiin ja miettii että on nälkä. Ja vaihtoehtona on alkaa askartelemaan salaattia (mihin ei tule sipulia, tomaattia, kurkkua tai paprikaa koska ne närästää v*tusti tuoreena) tai syödä makaronia ja valmista jauhelihakastiketta ni arvaas kumman tämä tiine valitsee?

  Mä luulin aina ettei musta tule tällaista odottajaa/äitiä, mutta sitten tulin raskaaksi ;o)

  VastaaPoista