maanantai 12. maaliskuuta 2012

Ei saa laulaa Rannanjärvestä

Noin lauleskeli jo Kolmas Nainen aikanaan, ja mä olen kanssa hoilottanut tuota tässä viime päivinä. Luin nimittäin jostain lehdestä kuinka lapselle laulaminen tekee siitä (hänestä) jotenkin superälykkään, tai ainakin kauniin tai jotain. Mutta koska en osaa oikeastaan yhtään lastenlaulua alusta loppuun, enkä niitä oikein jaksa kuunnellakaan opetellakseni, olen vetänyt sitä repertuaaria jonka parhaiten taidan. Keittiömestari nyrpistelee nenäänsä Kotiteollisuudelle ja Apulannalle, joten perherauhan ylläpitämiseksi olen sitten tulkinnut Kolmatta Naista, Popedaa ja Suurlähettiläitä. Noita bändejä kuuntelin joskus yläasteikäisenä, ja kummasti ne sanat kumpuaa jostain takaraivosta. Ja jää muuten päähän soimaan, kiva yrittää nukahtaa kun Pate Mustajärvi hoilaa Repestä ja Lissusta vasemman ja oikean korvan välissä.

Nukumisesta puheenollen, kummasti helpottaa elämää kun nukkuu 4 ja puoli tuntia putkeen. Viime yönä mulla oli viihdytysvastuu noin kahteen asti yöllä, jonka jälkeen vielä ruokin jälkikasvun. Keittiömestari havahtui hereille ja suoritti pulloruokinnan loppuun ja jäi tainnuttamaan jälkikasvua. Mä painuin nukkumaan herätäkseni tosiaan neljä ja puoli tuntia myöhemmin. Luonnollisesti pienessä paniikissa, kun äijä ja lapsi oli hukassa. Sohvaltahan ne löytyi. Tai no jälkikasvu nukkui sitterissä ja Keittiömestari sohvalle. Ja siinä kohtaa kun avasin makuuhuoneen oven, herättiin sitterissäkin jo (sohvalta sen sijaan kuului lähinnä kuolonkorinaa muistuttavia ääniä).
Hiukan ollaan jännän äärellä, kun perjantaina saatiin vihdoin lupa harvennella ruokailuja niin, että Neiti saa itse päättää koska syö. Ja tuohan on sitten ottanut vahingon takaisin, ja päivisin saattaa tyytyväisenä nukkua sen viisikin tuntia putkeen. Hyvähän se on että nukkuu, ainoa vaan että ruokailut on aika harvassa eikä se nyt niillä harvoillakaan kerroillaan syö ihan niin paljon kuin ohje olisi. No, keskiviikkona päästään taas kuulemaan tuomiota neuvolaan. Toivottavasti tuo olisi nyt ymmärtänyt imeä reisiinsä riittävästi rasvaa niin että paino olisi noussut räjähdysmäisesti jotta univelkainen äiti saisi mielenrauhan. Edes hetkeksi.

Tänään kävin haistelemassa ilmaa salilla. Vietin omaa aikaa siskon kanssa, ja käytiin lenkillä. Huonona ihmisenä jätin jälkikasvun kotiin, sillä alkoi tuntumaan siltä, että pikkuhiljaa on pakko alkaa napanuoraa paukuttelemaan.
Käppäiltiin ohi kuntosalin jossa oli avoimet ovet ja poikettiin sinne sitten ihmettelemään. Mulla lienee uusi salinhaku edessä, kun vanha on työpaikan vieressä enkä nää järkeä ajella sitä paria kymmentä kilsaa suuntaansa että pääsen salille. Ei tuo kotipaikan läheinen sali nyt varsinaisesti vaikutusta tehnyt, mutta lähinnä se tietoisuus siitä, että jossain vaiheessa pääsen sinne heiluttelemaan painoja tuntui enemmän kuin hyvältä.
En todellakaan vielä ole paluuta jumppaamaan tekemässä, mutta ajatus siitä että jonain kauniina päivänä sen teen saa taas jaksamaan ihan eri tavalla. Ai niin, noin kymmenen kiloa on paino tippunut tähän mennessä, eli noin 12 on jäljellä. Kyllä se taas tästä, (johonkin) kesään mennessä.

4 kommenttia:

 1. Kauanko ne pisti sulle treenikieltoa tai mitkä oli yleensäkin ohjeistukset sektion jälkeen? Meillä kun saattaa olla sama tilanne edessä.. Kakara oli kääntynyt jossakin viikon 36-37 tienoilla ympäri ja on tulossa nyt hanuri edellä..

  VastaaPoista
 2. Puoli vuotta pitäisi himmailla suoraan vatsan treeniä, mutta korsettia noin ylipäänsä voisi alkaa pikkuhiljaa herättelemään jos ja kun jälkitarkastuksessa saa siihen luvan, eli sen pari kuukautta tässä saa ihmetellä, mutta en ainakaan meikäläinen jaksa mihinkään vielä lähteäkään :D
  Suurinpiirtein siis vissiin samat ehdot kuin alateitse pykänneellä, tai näin ainakin oon ymmärtänyt.

  Siitä lääkäri jaksoi sanoa, että kun aikanaan alkaa treenaamaan, pitää muistaa oikeasti ottaa kevyesti varsinkin jos imettää koska kaikki nivelet löysänä ja alttiina siten vammoille. Enkä tuota kyllä kiistä lainkaan, sillä kun kävelenkin paukkuu nilkat ja polvet, eikä pelkästään painosta :)

  Mä lueskelinkin että teillä on kans vedetty frontside olliet, samis :D
  Onko jälkikasvu niin siro että se olis tarkoitus työntää ite pihalle?
  Mulle leikannut lääkäri sanoi, että tuo pimu oli sellaisessa asennossa että sektioon olisi kuitenkin todnäk päädytty, jotenkin poikittain toinen kannikka edellä tulossa tai jotain.
  Mutta toisaala mun vieressä kättärillä oli sellaisen 3900gr painavan perätila pojan alateitse tuutannut ekakertalais-äiti joka istui jo seuraavana päivänä synnytyksestä joten tarkoitus ei ollut peloitella :D

  VastaaPoista
 3. ehehehe... mulla oli sama tilanne kun eka vauva saapui. Tuijottelimme toisiamme hiljaisuudessa vakavan vaivautuneina, mä kakistin kurkkuani ja yritin varovasti laulaa vaarilla-on-saari-renkutusta enkä millään mitään muuta tilanteeseen sopivaa muistanut vaikka kuinka pinnistelin. MLL katseli minua entistä enemmän kohteliaan vaivautuneen näköisenä. Kumpikin edelleenkin inhotaan sitä laulua.

  -Veela

  VastaaPoista
 4. Mää laulen omilla sanoilla, kun sävel muistui mieleen, mutta sanat ei :D Nykyään esikoisen musiikkikorvaa vihloo, jos ja kun äiti laulaa. palautetta tulee.

  Imettämisestä tai syömisestä. Jos imetät, niin lapsi voi saada hyvinkin lyhyessä ajassa tarpeeksi maitoa. Meillä kolmas imi yhteenmenoon max. 15 minuuttia. Syöttäväli saattoi olla reilu kolmekin tuntia. Tyttö kasvoi ja voi hyvin. Poika taas olisi voinut viettää päivänsä rinnalla. Toki oli myös yhtä makkaraa koko poika. lapset on erilaisia ja maitoa tulee erilailla, jopa samasta äidistä eri lasten kohdalla.
  Toivottavasti tyttönen kasvaa ja voi hyvin. Älä stressaa itseäsi tärviölle :) Helppo sanoa, mutta kyllä se helpottaa!

  Wempula

  VastaaPoista