tiistai 28. toukokuuta 2013

Loma

Tai vapaata on sunnuntaihin asti ja maanantaina alkaa kesäloma! Wu-huu! Toki en koe olevani loman tarpeessa, sillä keväänhän olen enempi ja vähempi harrastellut töitä. Mutta noin niinkuin periaatteessa seuraavan kerran tarvitsee herätä herätyskelloon on vasta heinäkuussa.
Yksi muutto pitäisi tietysti hoidella välistä, ja tehdä vähän remppaakin, mutta ei tarvi töihin mennä. Ja tulotkin tuplaantuu kun perjantaina työsuhde muuttuu taas täysipäiväiseksi, joten ei voi sanoa huonosti menevän?

Joko kerroin että Keittis pikkurouvailee heinäkuun? No nyt viimeistään kerroin. On taas tehty suuria suunnitelmia joissa isäihminen viimeistelee remonttia (näkis vaan tuon pikku Remontti-Riinan kanssa sen onnistuvan) ja lepäilee (se Remontti-Riina edelleen). Suunnitelmissa on myös isän ja tyttären road trip pohjoisen mummolaan, siihen voimakkaasti kannustan. Mutta 10 tuntia autossa kahden TuVen kanssa on aika paljon. Jos ei sitten yötä vasten aja että tytsy nukkuisi, mutta siinä vaiheessa nukuttaa kuskiakin. Odotellaan kuinka käy.

Sain jonkun kuningasidean ja olen syöttänyt TuVelle sunnuntaista lähtien noin ruokalusikallisen punaisia linssejä lounaalla. Proteiinia, nääs. Ei kummoisempia muita oireita, paitsi b-portaan tuotteet on aika hajupommeja, mutta eikö linssit mene samaan kastiin kuin herneet? Aromit tulisi ikäänkuin bonarina. Vähän on ihottumaa tietysti, tosin se alkoi jo lauantaina kun rapsutteli itseään saunassa. Olikin sitten sunnuntaina viksu veto nää ruokakokoilut kun en tiedä punoittaako iho siitä vai noin muuten vaan.
Outoa käytöstä on se, että tuo viime yönä heräsi 3.16. Nukuttelin kirkassilmäistä tyttöä neljään asti, onnistumatta. Hammasvaivainen Keittis sitten nousi ja kokeili maidolla sammuttamista, ei mitään vaikutusta. Kuudelta tulivat herättämään meikäläisen kun Keittiömestarin oli tarve alkaa tekemään töihin lähtöä. TuVe oli pirtsakkana leikkinyt, lukenut kirjoja ja katsellut piirrettyjä. Ei nikotellut eikä vaikuttanut kipeältä tai muuten vaivaiselta. Ei vaan nukuttanut. Autoon kyllä heti aamulla nukahti kun vein mutsille hoitoon työpäivän ajaksi, ja siellä oli sitten nukkunut aamusta tunnin ja päikkärit päälle. Illalla ei sitten puuro- tai maitohommista tullut väyneenä mitään, mutta nukkuisi nyt aamuun asti.
Vaikka mikäs tässä heräillessä, lomalaisena. Ärsyttää vaan, kun ei voi yöheräämiselle kohautella olkiaan, vaan pitää heti spekuloida allergioilla. Menisivät mäkeen, moiset riesat.
Loppukevennyksenä, tuo puhetaidoton lapseni osaa lähes kokonaan hämähämähäkki-koreografian. Mummo on opettanut.

3 kommenttia:

 1. Meillä juniori on oppinut tuon hämähäkki koreografian kera laulun päiväkodisaa ja nyt kaikki pienet ötökät on joko muura-muurahaisia tai hämä-hämähäkkejä. Saa nähdä koska tajuaa jättää etuliitteen pois..

  VastaaPoista
 2. Loma, voi ei... kyllä mä olen vähän kade. Ja mitä lähempänä oma loma, niin sitä vaikeampaa.

  VastaaPoista
 3. Kiiperi; ehkäpä ne etuliitteet jää joisikin vuosikymmeniksi pois, mutta huomaan että mutsini puhuu TuVelle juurikin noilla etuliitteillä "tuus kattoon, TuVe, täällä on muura-muurahainen"...
  (jokohan sä oot synnäyttämässä?)

  Roz; klassisesti paras lomahan on se, mikä on vielä edessä :D

  VastaaPoista