lauantai 21. maaliskuuta 2015

Satu Sammakko

Haittaakse, jos puolisolle kasvaa räpylät kunhan  vesimaksut pysyy pieninä? Tämän kysymyksen voisi esittää eräs Keittiömestari. Kävin nimittäin tässä kuluneella viikolla kolmena peräkkäisenä päivänä uikkailemassa. Keskiviikkona kombolla sali ja vesijumppa, torstaina vesicircuit ja perjantaiaamuna ennen työpäivää kävin vielä vesijuoksentelemassa kolmisen varttia. Aika hyvin vaikka ite sanonkin.

Ensimmäinen kvartaali uusissä töissä alkaa olemaan taputeltu, ja olo on lähinnä kesälomaa odotteleva. Siis ihan positiivinen huomio tämä. Mutta kun viimeksi olen tosiaan ollut lomalla viime heinäkuussa, alkaa vähän vanne kiristymään. Ja heti huijasin, olinhan nyt viime viikon perjantain ja tämän viikon maanantain liukumavapailla, mutta tuollaisessa neljän päivän rykäyksessä ei kyllä oikein palaudu.
Vaikka lystiä olikin, kun tehtiin tyttöjen reissu Seinäjoelle toisia tyttöjä tapaamaan. Mutta aika rankka vetäisy yksin ajelle tytön kanssa melkein Suomen läpi. Tai ainakin tuntui siltä. Mennessä kun TuVe ei suostunut nukkumaan, vaan hiukan protestoi pitkää matkaa. Luonnollisesti, mutta kaksi askia rusinoita, pillimehu ja pysähtyminen syömään auttoivat meidät perille. Takaisin sainkin ajella rauhassa kun matkakaveri veteli sikeitä yli 90 prosenttia ajasta.

Tällä vajaalla työviikolla onkin tullut sitten kaikkia pureskeltavia asioita eteen. Tai enempi ne on olleet ilmoitusluontoisia asioita. Esimerkiksi se, että kesälomalta paluuviikolla minulla on töitä 300% enemmän kuin normaalisti, kiitos vaan heinäkuu ja lomasijaistukset. Voipi olla että sen viikon jälkeen koko kesäloma on vain haalea muisto tiliotteessa.

Kesän anoppilanreissu pohjoiseenkin on buukattu. Varattiin jälleen terapia- ja hajurakomielessä mökki. Saatiin majoitus alle 15 kilsan päästä anoppilaa, mutta se onkin tänä vuonna vähän fiininpi. Edellillä kerroilla mökki on olut n 25 neliöinen yksiö, perusmukavuuksilla (sähkö, vesi sisään ja ulos).  Tulevana kesänä meillä onkin sitten 60 neliötä puolessatoista kerroksessa, astianpesukoneet ja pyykinpesukoneet (mutta ei telkkaria?).  Hintaa ei ollut kuin reipas satanen enempi kuin edellisissä mökeissä. Vaikka eipä edelliskerroillakaan mökillä tehty muuta kuin nukuttu, mutta henkilökohtaisesti arvostan mahdollisuutta viettää aikaa mukavasti myös ilman anopin aktiivista seuraa. Ajan mukavasti viettäminen ja pesukoneet ei kyllä oikein kuulu samaan lauseeseen, mutta jos vaikka keitän kahvit ja kaadan ne syliini selviän jälkiseurauksista ilman suurempaa käsien liottamista. Että jee sille.

2 kommenttia:

  1. Hyvä sinä todellakin! Mäkin huomaan haaveilevani tätä nykyä uimisesta. :)

    VastaaPoista
  2. Uimahommat on kyllä niin hyvästä keholle ja mielelle :)

    VastaaPoista