sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Joku juhannus

Meinasin aloittaa että cityjuhannus, mutta sitten katsoin ikunasta ulos. Tännehän paremmat ihmiset pääkaupunkiseudulta tulee mökkeilemään! Mokomat, vievät leivätkin kaupasta. Kävin tänään kaupassa tarkoituksena hakea leipää huomista aamua varten, mutta leipähyllyt notkui tyhjyyttä. Ja leivä loppuminen kesken juhannuksen oli vahinko, olin laskenut sen riittämään vielä huomiseksi, mutta olikin niin hyvää että hupeni jo. No se siitä erittäin mielenkiintoisesta känttyraportista.

Mitäs me ollaan jussina puuhailtu? Perjantaina kitkin todennäköisiä rikkaruohoja paikasta jossa kuvittelen olevan kukkapenkki ja ehkäpä jotain säästämisen arvoista. Jätin kaikki paikalleen kivetyksen sisäpuolen, mutta laattojen ulkopuolelta nypin pois kaiken niin että takareidet on vieläkin arat. Mulla toi kasvituntemus on vähän heikonlaista, tunnistan tasan auringonkukan ja voikukan, niin ja kielon hajun perusteella. Ja noi ei nyt auta. Tontilla käyneet on heittäneet kaikki samoista puskista eri arvioita. Eli jos lukijakunnassa on joku keskivertoa parempi hortonomi, voin ottaa valokuvia ja niitä lähetellä tunnistamisen toivossa...
Eilen pideltiin sadetta ja purettiin vaihteeksi vähän laatikoita. Kuka olisi uskonut.Illalla tosin otin toffeetuuttini ja ristikkolehden ja istuin terassilla ilta-auringossa siihen asti että hyttyset voitti taistelun ja sodan.
Tänään olen sitten pähkäillyt TuVen ihoa. Vaihteeksi ei mitään allergiajuttuja, vaan esim toinen etusormi oli hällä eilen ihan turvoksissa. Ei tuo ollut huutanut tai antanut merkkiä että olisi sitä satuttanut. Veikkasin että se on jäänyt laatikon väliin, kun tuolla on tapa tarkastaa kaikkien niiden laatikoiden sisältö minne yltää. Putsasin sen kuitenkin des. aineella nukkumaan mentäessä eikätuo aristellut yhtään. Tänään suurin osa turvotuksesta on tiessään, mutta tilalla on pienen pientä rakkulaa! Ei se näytä aristelevan vieläkään, joten jatkoin ihon puhdistamista ja yötä vasten tyrkkäsin sormeen vielä vähän Sibicortia.
Otsassa on kuhmu (kaatui alkuviikosta keittiön kaakelille naamalleen, johtunee siitä), mutta tänään kuhmun keskellä on pientä ryhelmää, kuivaa punaista jotain nirhamaa?  Ota noista nyt selvää. Mikään ei tunnu kuitenkaan TuVea häiritsevän, joten tuskin se Ebolaa kuitenkaan on?

Ensi viikolla ajattelin repäistä viimeisen lomaviikon kunniaksi ja raahta itseni ja tyttäreni täyshoitoon mökille. Vanhemmat on meitä sinne kyselleet, ja ilmat tuntuu olevan suotuisat niin jos lähtsisi varpaitaan kastelemaan järveen. Voisi kastaa TuVenkin varpaat ja ihmetellä sitten taas jotain uusia näppylöitä vaihteeksi varpaissa.

1 kommentti:

  1. Mahtavaa että maallemuutto vaikuttaa myös takareisiin. Tulin kuitenkin tänne etupäässä vain kertomaan, että aloitin hetki sitten uuden blogin, tervetuloa käymään

    VastaaPoista